61Saat Spor Servisi - Süper Lig’in 14. haftasına oynanacak Trabzonspor-Hatayspor maçını Abdulkadir Bitigen yönetecek. Bitigen’in yardımcılıklarını Serkan Olguncan ve Mustafa Savranlar yapacak. Müsabakada dördüncü hakem olarak ise Cihan Ayın görevlendirildi. 

Geçtiğimiz yıl Süper Lig’de görev almaya başlayan Abdulkadir Bitigen Trabzonspor doğramış ve şampiyonluk yolunda derin yaralar almasında etkili roller oynamıştı. 

ANKARAGÜCÜ MAÇINDA SKANDALA İMZA ATMIŞTI

Bitigen Trabzonspor’un özellikle Ankaragücü maçında verdiği skandal kararlarla büyük tepki toplamıştı. Ankaragücü maçında Pereira’nın topu görmediği pozisyonda eline çarpan topuna penaltı veren Bitigen, Pazdan’ın eline gelen topta ise VAR’a gidip ‘ofsayt’ dedi. Bitigen ilk kez VAR’a gidip ofsayt veren hakem olarak tarihe geçti!

ALANYA MAÇINDA PENALTI VERMEDİ, PARMAK'I ATTI

Bitigen’in vukuatları bitmek bilmiyor. Trabzonspor ile Alanyaspor maçında Trabzonspor’un penaltısını vermeyen Bitigen daha sonra Parmak’ı oyundan ihraç etmişti. VAR olarak çıktığı maçlarda da saç baş yolduran Bitigen’in birçok olaya karışmıştı.

ANTEP MAÇINDA KOMİK PENALTI

Bitigen bu sezon Gaziantep FK ile oynanan mücadelenin son dakikasında orta hakem Fırat Aydınus’u uyarmış ve Penaltı olmasını sağlamıştı. Daha sonra bu durum uzun süre “eyyamcılar” olarak gündemde kalmıştı.

İLK KEZ ORTA HAKEM OLARAK ÇIKACAK

Bitigen bu sezon Trabzonspor’un 3–1 yenildiği Fenerbahçe maçında AVAR, Gaziantep FK maçında VAR olarak görev yaparken ilk kez orta hakem olarak atandı.

GEÇEN SEZON KOMBİNELİ HAKEMDİ...

Bitigen geçtiğimiz sezon ise  Trabzonspor’un Ankaragücü maçında hakem, Alanyaspor maçında VAR, Rizespor maçında hakem, Erzurumspor maçında hakem, Denizlispor maçında VAR, Alanyaspor maçında hakem, Başakşehir maçında VAR hakemi olarak görev yapmıştı.