Antalya’da 61SAAT Spor Müdürü Hasan Tüncel'in sorularını yanıtlayan Bordo Mavililerin efsane oyuncusu Osman Özköylü Adanaspor’dan Trabzonspor’un geleceğine dair bir çok konuda dobra açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor’da 10 sezon boyunca 227 maçta forma giyen Adananspor’un antrenörü Osman Özköylü, Antalya’da kamp yapılan otelde Hasan Tüncel’in sorularını yanıtladı.

SORU: Adanaspor’a geldiniz. Hedefiniz nedir?

SÜPER LİG’İ İSTİYORUM

Özköylü: Hedefimiz tekrar Süper lig’e çıkmak bunu yapabilecek kaliteye  bir kadromuz var. Yapmış olduğumuz transferler ile daha güçlü takım olduk. Zorlu lig maratonunda bize istediğiniz maçları kazandıracak iyi bir takıma sahip olduk. Bunun yanında sezon başından gelen bazı aksaklıklar var. kamp döneminde bunları da tamamlamaya gayret ediyoruz. Aramıza katılacak olan yeni oyuncuların da katılımı ile beraber inşallah daha iyi ve güçlü bir takım olacağız.

SORU: Transferleri tamamladınız mı?

5 OYUNCU TRANSFER ETTİK

Özköylü: Şu an için tamamladık. Ekstra bir durum olmazsa başka bir transfer yapmayı düşünmüyoruz. Şu ana kadar 5 transfer yaptık. 2 tanesi savunmaya 1 tanesi orta sahaya 2 tane hücum bölgesine transfer yaptık.

Kamp döneminiz nasıl geçiyor, verim alabiliyor musunuz?

AÇIKLARI KAPATTIK

Özköylü: Verim alıyoruz. Bizim takımımızın ilk yarıdan kalan fiziksel problemleri vardı. bu açığı kapatmamız önemli, zorlu lig yarışında fizik gücü olmak zorundayız. 90 dakika mücadele eden takım ayakta kalıyor.  Tempolu oynayan, teslim olmayan bir takım olmaya çalışıyoruz. Eksiklerimiz varıdı bunları yavaş yavaş gidermeye çalışıyoruz. Bir kaç hafta içerisinde daha iyi duruma geleceğiz.

SORU: Trabzonspor’da 10 sene forma giydiniz, Trabzonspor maceranız nasıl başladı..

KADİR ÖZCAN’IN TAVSİYESİ İLE..

Özköylü: Ben o dönemler Aydınspor’da  oynuyordum. Süper ligde dönemlerdi.. ümit milli takıma seçilmiştim, ortada oynuyordum. O dönemde Trabzonspor özellikle rahmetli Kadir Özcan hocamızın o da Sökespor’da görev yapıyordu onun tavsiyesi, Trabzonspor’a karşı oynadığımız maçlardaki görüntülerim dikkat çekmişti. Genç oyuncu, milli takımlarda oynayan bir oyuncu olarak İleriye dönük potansiyeli olan bir oyuncu olduğum düşünülerek transferim yapıldı. Hayatımdaki en büyük şanslardan bir tanesi. İyi ki de böyle bir mutluluğu ve onuru yaşadım. Buna her zaman şükrediyorum. 

Trabzonspor’a ilk geldiğinizde neler hissettiniz.?

TRABZONSPOR HERKESE NASİP OLMAZ

Özköylü: Daha küçük bir Anadolu kulübünden Türkiye’nin 4 büyük kulübünden bir tanesine geliyorsunuz.  Televizyonda izlediğiniz oyuncularla kendinizi bir anda kendinizi yan yana buluyorsunuz. Çok genç yaşta geliyorsunuz. Üzerinizde farklı etkiler bırakıyor. Hem büyük bir mutluluk büyük onur ve heyecan. Trabzonspor gibi ülkenin büyük kulübünde forma giymek herkese nasip olmaz. Böyle bir mutluluğu yaşadık, devamlı olduk, olmaya çalıştık. Uzun süre hizmet vermeye çalıştık bu konuda da çok şanslıyız.

Trabzonspor’da sayısız maçınız oldu, unutamadığınız maç var mı?

95-96’YI UNUTAMIYORUM..

Özköylü: Hiçbiri unutulmaz. Gözünüzün önünden geçiyor. İlk maçım Fenerbahçe’ye karşıydı. Cumhurbaşkanlığı Kupası maçıydı. Çok büyük bir hatıra bende. Özellikle şampiyonluğu kaybettiğiniz 95-96 sezonundaki o kadro muhteşem oyun çok iyi sonuçlar kazandığımız 11 hafta arka arkaya kazandığımız 7 hafta gol yemediğimiz 82 puan topladığımız ligde Vanspor ve Fenerbahçe maçlarındaki mağlubiyetler hafıza da kötü etki bırakan maçlar, ama tabiki bunun yanında kupalar kazandık büyük maçlar oynadık çok güzel günler geçirdik hepsi güzel bir hatıra benim için. Her zaman Trabzonspor’da oynamaktan Trabzonsporlu olmaktan  olmaktan gurur duydum. En güzel hatıra benim için.

Başarılar elde ettiğiniz efsane Stadyum Avni Aker yıkıldı, ne hissediyorsunuz?

SORU: YENİ STAD AVNİ AKER GİBİ OLMAZ..

Özköylü: Oranın havası bambaşkaydı. Açık söylüyorum şu anki yeni stada hiç gitmedim. Atmosferi bilmiyorum ama bir Avni Aker olacağını düşünmüyorum. Rakip üzerindeki o etkiyi yaratacak ambiyansa sahip olacağını düşünmüyorum. Belki de biz onları hissettik orada hep oynadığımız için. Özellikle Maraton tribünü, protokol tribünün üzerine 2. kat yapıldığında o tribünler  insanın üzerine gelecek gibi farklı bir etki bırakıyor. Orası hep bizim hatıramızda bambaşka kalacak?

SORU: Sizce Trabzonspor uzun yıllardır neden şampiyon olamıyor, kurtuluş nerede?

KURTULUŞ ALTYAPIDA…

Özköylü: Kesinlikle yanlış planmadan kaynaklanıyor.. Başarıyı yakalamak  için sadece transfer yaparak iyi oyuncular büyük oyuncular alarak olmayacağını görmesi lazım oradakilerin. Bir kere Trabzon şehiri bir futbolcu fabrikası gibi. Buradan gelen iyi çocukları ve ülkedeki iyi tarama sonucunda gelebilecek yetenekli genç oyuncuları bulmak gerekiyor.  Trabzonspor’un öz kaynaklarını kullanması lazım. Sosa’lar büyük önemli oyuncular. Trabzonspor bu kadar para vermek yerine bu paraları altyapılarına harcayarak  daha büyük oyuncular yetiştirebilir. En basit örneği Abdülkadir ve Yusuf Yazıcı şu anda daha büyük paralara gelmiş oyuncuları kenarda oturtup onlar oyunuyorlar. Çocuklar bunları yapabileceğini gösterdi. 

ALTINORDU YAPIYORSA, TRABZON’DA YAPMALI

Altyapıya daha fazla önem verilmeli. Daha iyi eğiticiler gelmeli. Altınordu kulübü bir tek Mehmet Özkan ile bu işi yapabiliyorsa, yurt dışına oyuncu pazarlıyorsa Trabzon gibi bir şehirden o kadar futbol filizinin yetiştirdiği şehirden  çok daha fazlasını yapması gerekiyor. Trabzonspor’un tek kurtuluşu altyapısına fazlasıyla önem vermesidir.  Oradan gelecek oyuncuları mutlak suretle değerlendirerek kulübün geleceğini kurtarmasıdır.

Trabzonspor Teknik Direktörlüğü hayaliniz var mı?

TRABZONSPOR HOCALIĞI HAYALİM

Özköylü: Tabi ki. Her Trabzonspor’da oynamış o şehrin atmosferini yaşamış forması giymiş hocalık yapan herkesin hayali vardır. Hayatımdaki en büyük idealim varmak istediğim en büyük nokta burası. Nasip olur mu olmaz mı bilemem. Çalışıyorum kendimi göstermeye çalışıyorum. Alt liglerde çalışmış bir insan olarak bu konuda çok mesafe kat ettiğimi düşünüyorum. çok şükürü iyi başarılar elde ettik. TFF 1.Ligde şampiyonluklar elde ettik. Play Off’lar oynadık.  Bu da benim 10 senelik hayatımda çok önemli işler yaptığımı gösteriyor. Kendimi hazırlamaya devam ediyor. İnşallah bir gün oradaki büyüklerimiz bu kutsal görevi bize verir. Biz de bundan büyük mutluluk duyarız.

Trabzon’da isim olarak selam iletmek istediğiniz kişiler var mı?

BEN TRABZONLUYUM..

Özköylü: Herkese selam iletiyorum ama benim orada annem babam gibi gördüğüm insanlar var. İlk geldiğim günden beri Semavi Uzun vardı. Eski oyunculardan kardeşim gibidir. Annesi babası öz annemden ayırmayacağım insanlardır. Ne zaman gitsem onların evindeyim Trabzonspor’a geldiğim günden beri onlarla oldum. İbrahim abim Tülay ablam Semavi ‘nin kardeşleri onun akrabaları ben Trabzonlu gibiyim. Eski yöneticilerimizle görüşüyoruz. Çok kişiyi saymak isterim Nevzat Şakar, Tuncay Bender, Rasim Yılmaz, Suat Şen ile isimleri şu anda hatırlayamıyorum. Eski hocalarımla eski futbolcu arkadaşlarımızla çok iyi muhabbetimiz var. Ben Trabzonluyum ya. 2 çocuğum Trabzon’da doğdu. İkisinin nüfus kağıdında da doğum yeri Trabzon yazıyor. Benim için ayrı mutluluk verici.

Trabzonspor’da sizin dönemizde A Takıma kimler çıkmıştı?

ÖNEMLİ YERLERE GELDİLER

Özköylü: Ben geldiğim zaman Semavi abi vardı. Ondan önceki jenarasyon Lemi abi, Hamdi Abi, Soner abi vardı. Kemal abi vardı daha öncesi. Onlarla biz oynama fırsatı bulduk. Bizle beraber Fatih Tekke, Hüseyin Çimsir, Metin Aktaş, Ragıp gibi oyuncular geldi. Hepsi Türk futbolunda önemli yerler edindiler. Önemli yerlere geldiler.

Abdülkadir ve Yusuf’a ne gibi öğütler verirsiniz?

BARIŞ MEMİŞ’İ UNUTMASINLAR

Özköylü: Bir kere yakaladıkları yeri sindirmelerini istiyorum. Herkes onları göklere çıkaracaklar. O değeri hak eden oyuncular. Bu genç yaşta Trabzonspor’un formasını giyipte önemli performans göstermek takıma sonuç getirecek oyuncular olmak kolay değildir ama Barış Memiş gerçeğini unutmamaları gerekiyor. 

Bir anda Trabzonspor’un kurtarıcısı oldu. 17-18 yaşında yukarılara çıkarıldı. Düşüşü de çok sert oldu.Şimdi Öyle bir oyuncu kalmadı. 

ATTIKLAR HER ADIMA DİKKAT ETSİNLER

Bunu sindirsinler doğru adımlar atsınlar. Doğru yönlendirecek insanlarla olsunlar. Attıkları her adıma çok dikkat etsinler. Trabzonspor’un efsanesi olabilirler bu onların elinde. Sadece yetenek yetmiyor. Yetenekten çok daha önemlisi karakter, kişilik aile terbiyesi gelecek planlaması çok önemli bunları doğru kullanmak gerekiyor. İnşallah bunları iyi yaparlar. 

Rıza Çalımbay ile Trabzonspor’u sezon sonunda  nerede görüyorsunuz?

TRABZONSPOR AVRUPA’YA GİDER

Özköylü: En azından Avrupa kupalarını yakalayacak potada olacağını düşünüyorum. Rıza hocanın da geldiği gün de ben etrafımdaki insanlara söyledim. Yapabilecek en doğru hocayı getirdi. Şu dönemde en büyük katkıyı verecek kişidir diye söyledim. Bunda da yanılmadım. Çünkü ligi bilen bir insandı. öyle yada böyle Trabzonspor’u bir şekilde tanıyıp kaktı yapabilecek bir insandı. Onu da gösterdi zate. Sezon sonu gönül ister ki şampiyon olsun. Çok zor bir dönemden aldı Trabzonspor’u puansal olarak iyi bir yerde. İnşallah 2. yarı çok daha iyi geçer, çok daha iyi sonuçlar olur Trabzonspor yapabileceği en iyi dereceyi yapar diye düşünüyorum.

10 Sezon boyunca sizi destekleyen taraftarlara bir sözünüz var mı?

TRABZONSPOR’DAN BAŞKA TRABZONSPOR YOK

Özköylü: Şuna çok seviniyorum. Trabzon’a geldiğim zaman ve ya ülkenin herhangi bir yerinde bir Trabzonluya rastladığım zaman geliyorlar bana o günleri yaşatıyorlar değeri veriyorlar saygıyı gösteriyorlar. İnanılmaz mutluluk duyuyorum. İnanılmaz gurur duyuyorum. Bu durum bir insanın para ile alamayacağı parayla ölçemeyeceği değerler. Ne zaman Trabzon’da yürüsem, 3 metrede bir 5 metrede bir birisi geliyor selam veriyor, halimi hatırımı soruyor başarılar diliyor seni Trabzon’da görmek istiyoruz diyor. Bunlar bir insan için ne kadar güzel şeyler. Demek ki bizde kulüpte ne güzel izler bırakmışız, insanlara o değeri vermişiz ne güzel eserler bırakmışız. Bundan mutluluk duyuyor ve teşekkür ediyorum. Trabzon halkına, camiasına sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum. 

Trabzonspor’un her zaman destekçileri olmasını istiyorum.  Çünkü Trabzonspor’dan başka bir Trabzonspor yok. Bu değeri ayakta tutmak için herkes gerekli desteğini ortaya koymasını istiyorum.