61SAAT SPOR SERVİSİ - Hasan Tüncel

Spor Toto Süper Lig’de 34 hafta sonunda ligi 4. Tamamlayan Bordo Mavililer birbirinden kirik 34 maça çıktı. 

Bu maçların 17 tanesini iç sahada oynayan Bordo Mavililer oynadığı müsabakalarda taraftarının desteğinden hiç yoksun kalmadı.

REKOR 4-0'LIK GALATASARAY MAÇINDA

Toplamda 15 bin kombime satışı gerçekleştiren Bordo Mavililer seyirci rekorunu Galatasaray maçında 22 bin 500 taraftar + 15 bin kombine ile kızararak kapalı gişe oynadı.

Sezonun en yüksek taraftarla oynanan ikinci maçı 20 bin biletli seyirci + 15 bin kombine ile Fenerbahçe olurken 3. Maç ise ligin ilk maçı olan Sivasspor oldu. Bu mücadeleleyide 35 bin taraftar takip etti. Listenin 4. Sırasında ise 34 bin taraftar ile Beşiktaş yer aldı.

LİGİN EN AZ SEYİRCİLİ MAÇI

Ortalama 25 bin seviyelerinde maçlar oyanan Bordo Mavililerin en düşük seyircili maçı ise Ramazan’ın ilk gününe gelen Kayserispor maçı oldu. Bordo Mavililerin bu mücadelesinin 3 bin biletli taraftar ederken kombineli taraftarların büyük bölümü maça ilgi göstermedi. 10 bin rakamı ile Trabzonspor’un en düşük seyircili maçı oldu.

TRİBÜNLERDEN 12 MİLYON TL GELİR

Trabzonspor’un mücadelelerini 230 bin seyirci takip ederken 15 bin kişi de kombine aldı. Trabzonspor tribünleri bir sezonda 12 milyon TL gelir elde eden Bordo Mavililer de sezonun hasılat maçı ise Galatasaray maçı oldu. Trabzonspor mücadeleden 1,5 milyon TL gelir elde etmeyi başardı. 

15 BİN KOMBİNEDEN 5 MİLYON TL GELİR

Trabzonspor Kulübü bu sezon sattığı 15 bin kombineden 5 milyon TL’lik gelir elde etmeyi başardı.