Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda İskoçya’nın Celtic takımıyla eşleşen Legia Varşova 4-1 ve 2-0’lık galibiyetlerle rahat bir şekilde play-off turuna kalmıştı.
 
Fakat Polonya ekibinin, 2-0 biten rövanş karşılaşmasında cezalı bir oyuncu oynattığı ortaya çıktı. Geçen sezondan üç maçlık bir cezası bulunan Bartosz Bereszynski’nin adı, takımın 2. ön eleme turunda St. Patrick’s Athletic ile oynanacak olan karşılaşmalar için UEFA’ya bildirilmedi. 22 yaşındaki oyuncunun adı 3. ön eleme turu için bildirilirken oyuncunun normal şartlarda Celtic karşısında oynayamaması gerekiyordu.
 
İskoçya'daki rövanş maçının 86. dakikasında yaşandı. Turu geçmeyi garantileyen Legia Varşova'da dikkatsizlik eseri olarak geçtiğimiz seneden kırmızı kart cezası bulunan 22 yaşındaki Bartosz Bereszynski oyuna dahil oldu. Maçtan sonra durumu fark eden UEFA Polonya ekibi hakkında soruşturma başlattı. 
 
Bu yaşananların ardından bugünkü kura çekimi öncesinde toplanan UEFA, Legia Varşova'yı elerken bir üst tura Celtic'in çıkmasına karar verdi.