61SAAT SPOR SERVİSİ - HASAN TÜNCEL

Trabzonspor’da başkan Ahmet Ağaoğlu eski başkan Muharrem Usta’nın forma sponsorluğu için kendi kendi ile anlaşma yaptığını açıklamıştı.

61saat Spor Müdürü Hasan Tüncel’in basın toplantısında sorduğu soru üzerine cevap veren Ahmet Ağaoğlu “5 yıllığına başka bir şirket ile ön protokol yapılmış. Ancak belge gizli olduğundan dolayı isim veremiyorum” demişti. Daha sonra yapılan araştıramalar sonucu bu şirketin Usta'nın yeğenine ait olar FOM Mimarlık şirketinin olduğu ortaya çıkmıştı.

AĞAOĞLU "5 YIL NASIL KENDİNİZE BAĞLAYABİLİRSİNİZ"

Yaşnan bu gelişmelerin ardından sözleşmelerin belgeleri ile açıklama yapan Ağaoğlu Usta’ya sert sözlerle yüklenmişti.

Muharrem Usta'nın giderayak Trabzonspor’un 2019-2020 sezonundan başlayacak şekilde gelecek 5 sezonu kapsayan forma sponsorluk anlaşması yaptığını belirten Ağaoğlu, “  "Borcu 150 milyon Euro’da bırakacağım’ sözünün arkasını doldurmaya yönelik hamlelerden biri de Muharrem Bey’in kendi şirketiyle yaptığı forma göğüs sponsorluğu anlaşması. Bir tarafta Trabzonspor Kulübü başkanı olarak kendisi diğer tarafta sahibi olduğu şirket. Ne diyor o anlaşmada? Para vermeyecekmiş, bunun yerine kulüpteki 4 liradan dolara çevirdiği alacaklarından düşülecekmiş. Şimdi sizin bizim önümüzü kapatmaya, kulübün kaynak yapma imkanlarını ortadan kaldırmaya ne hakkınız var? Kulübün forma göğüs sponsorluğu gibi önemli bir gelir kalemini nasıl 5 yıl kendinize bağlayabilirsiniz.” demişti.

ÖN SÖZLEŞME İPTAL OLDU

Bu sözlerin ardından forma sponsorluğu konusu Trabzon’da uzun süre gündem olmuştu. Konu ile ilgili ulaştığımız Trabzonspor eski başkanı Muharrem Usta 1 hazirana kadar opsiyonu bulunan sözleşmenin iptal olduunu söyledi. 

USTA "PAÇAVRA EDİLDİ"

61saat’e açıklama yapan Usta “Alacağımı tahsil etmek yerine KDV dahil 15 milyon dolar tutarındaki sponsorlukla kulübe yaklaşık 60-65 milyon katkı sağlayarak kulübün borcunu azaltacak bir ön anlaşma malesef paçavra edildi. Anlamak mümkün değil,benim sponsorluğa ihtiyacım yoktu kulüp kazansın istiyordum. Bıraktığım borç o kadar daha azalacaktı ama malesef olmadı. Kulüp adına üzgünüm.” diyerek reklam sponsorluğu konusunun resmen kapandığını duyurdu. 

İŞTE O ANLAŞMA