Sataşanlara Gerekli               
Cevabı Verdim
AK PARTİ ve CHP’li milletvekillerinin içerisinden kupa talebi nedeniyle kendisine sataşanlar olduğunu ifade eden Üstün, “Hepsine gerekli cevabı verdim. Trabzonspor’un hak ve hukukunu her platformda gündeme getirmekten çekinmeyiz, bundan kimsenin tereddüdü olmasın. Şartlar oluşursa TBMM’de kupa talebini gündeme getirebilirim” dedi.

Fenerbahçeliler’in                      
Kızması Önemli Değil
FENERBAHÇELİLER’İN kupa isteği nedeniyle kendisine kızdığını kaydeden Üstün, “Varsın olsun kızsınlar. Ancak ben doğru bildiğimi savunmaktan asla vazgeçmem. Bir Trabzonspor taraftarı olarak Trabzonspor’un hakkını ve hukukunu savunmaya devam edeceğim. Ben siyasi kimliğimle değil taraftar olarak her yerde bu konuyu gündeme getiririm” ifadelerine yer Verdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde Trabzonspor’un şampiyonluk kupasının verilmesi gerektiğini dile getirerek Trabzon’un haklı talebini gündeme taşıyan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün gerekirse TBMM kürsüsünden de bu talebi dile getirebileceğini söyledi. Gerek kendi partisinin gerek CHP’li milletvekillerinin içerisinden kendisine bu konu özelinde sataşanlar olduğunu ifade eden Üstün, “Ama hepsine gerekli cevabı verdim. Gerekli şartlar ve koşullar oluşursa TBMM Genel Kurulu’nda da bu konu gündeme getirilebilir. Biz Trabzonspor’un hak ve hukukunu her platformda gereken koşullar oluştuğunda gündeme getirmekten çekinmeyiz. Bu konuda kimsenin tereddüdü olmasın. Fenerbahçeliler kızıyor bize ama varsın kızsınlar. Biz doğruyu söylemekten çekinmeyiz” şeklinde konuştu. 

AK PARTİLİ VE CHP’Lİ VEKİLLERE GEREKLİ
CEVAPLARI VERDİM
Kendisine yönelik AK Partili ve CHP’li milletvekillerinden gelen olumsuz tepkilere gerekli cevabı verdiğini kaydeden Üstün, “Diğer takımların taraftarı olan gerek CHP gerekse AK Partili bazı milletvekilleri bana sataştı. Ama ben doğru bildiğimi savunmaktan asla vazgeçmem, kendilerine gerekli cevapları verdim. Yargıtay sürecinin devam ettiğini ifade edenlere söylenmesi gerekenleri söyledik. Trabzonspor’un son derece haklı olan bu talebini gerekirse TBMM kürsüsünde de dile getiririm bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.  Bir Trabzonspor taraftarı olarak Trabzonspor’un hakkını ve hukukunu savunmaya devam edeceğini kaydeden Üstün, “Bu talebim nedeniyle Trabzonspor taraftarı beni müthiş bir mesaj ve telefon yağmuruna tuttu. Kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum. Biz o komisyonda gözle görünen gerçekleri ortaya koyduk. CHP’li milletvekilleri ise şikenin plan bütçe komisyonunda yerinin olmadığını ifade etti. Biz de ilgili olduğunu bu işlerin maddi boyutunun da olduğunu kaydettik. Sonuçta Yargıtay aşaması olsa dahi yerel bir mahkemenin kararı var. Yargıtay kararı bozarsa o zaman konu ayrı olarak değerlendirilir. Biz bütün bunları ifade ettik. Güzel tepkiler aldık. Trabzonspor taraftarlarının hepsine ben gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.   Kendisinin Trabzonlu siyasetçilerin alanına fazla müdahil olmak istemediğini ancak Trabzonspor’un bu haklı talebini gündeme getirmeyi de kendisine bir görev saydığını kaydeden Üstün, “Ben siyasetçi olarak değil taraftar olarak her yerde bu konuyu gündeme getiririm. Ben Trabzonlu milletvekillerimizin Trabzonspor ile ilgili bakışlarının ne olduğunu biliyorum. Onlar da bu konularda hassaslar. Ama bazen kendi ilin milletvekilindense başka bir ilin milletvekilinin bu haklı talebi dile getirmesi daha etkili olabiliyor” dedi.

Üstün, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde futboldaki  şike davasını gündeme getirerek, mahkemenin 5 maçta şike yapıldığına hükmettiğinin altını çizmişti. Üstün 2010-2011 sezonunun şampiyonluk kupasının Fenerbahçe'den alınıp Trabzonspor'a verilmesi gerektiğini savunmuştu.