Şike sürecinde UEFA Fenerbahçe ile ilgili kararı birtürlü alamazken, şimdi ise Trabzonspor'un yatırımlarına göz dikta. Fenerbahçe ile ilgili Disiplin Kurulu'nun hala karar alması beklenirken bu süre o kadar uzun sürdü ki Sarı-Lacivertliler Şampiyonlar Liginde elendi.
Şamapiyonlar Liginde elenen ve yoluna UEFA Avrupa Liginde devam eden Fenerbahçe ile ilgili UEFA Disiplin Kurulu'nun kararı bu kupadan elendiğinde açıklacağı şeklinde iddialar ortaya atılıyor. Ancak UEFA Fenerbahçe ile ile ilgili kararı alma sürecini hala sürdürürken Trabzonpor'un yatırımlarını inceleme altına aldı.
50 milyon dolarlık bir yatırımla yapılan ve bittiğinde Trabzonspor'a büyük bir mali kaynak yaratacak olan HES Projesini UEFA inceleme altına aldı. Mali Fair-Play kuralları çerçevesinde bu projenin alt yapı yatırımı olarak nitelendirilip, nitelendirilmeyeceği denetlenecek. Ancak denetleme sonrası ise projenin Trabzonspor açısından akıbeti belli olacak.

İTALYANLAR BÜYÜK İLGİ GÖSTERİYOR
Ancak UEFA'nın bu kararına rağmen İtalyan spor basını HES yatırımına büyük ilgi gösterdi ve başarılı olması yabancı kulüplerinde böyle yatırıma yönelebileceklerini yazdı.

UEFA tarafından 2013-2014 sezonundan itibaren hayata geçirilecek olan Finansal Fair Play Kuralları, Avrupa’da kulüpleri harekete geçirdi. Takımların, gelirlerinden fazla gidere imza atmamasını hedefleyen kriterler, kulüplerin mali yapısında değişikliklere gitmesine neden oldu.

Yeni uygulamanın futbol kulüplerinde bir reform çabası doğurduğuna işaret eden İtalyan Il Fatto Quotidiano gazetesi, Barcelona’nın formasına reklam alması, Inter’in Çin Demiryolları şirketine yüzde 15’lik hisse satışı ve Manchester United’ın Uzakdoğu borsalarında işlem görmeye başlaması gibi uygulamaları bu çabaya örnek olarak göstedi.

Trabzonspor’un ise oldukça değişik bir yatırım aracıyla bu harekete dahil olduğu ifade edildi. Bordo-mavili ekibin, hidroelektrik santral yapımına giriştiği ve bu hareketin beklenen faydayı sağlaması halinde kıtanın diğer kulüplerinin de bu tip girişimlerde bulunabileceği belirtildi.

Geçtiğimiz ay içerisinde 28 megavat kapasiteli Uzungöl Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali kurmak için başvuru yapan Trabzonspor, proje için gerekli lisansı almıştı. Bordo-mavili kulübün HES’in elektrik üretiminden yıllık 10 milyon dolar (17.8 milyon lira) gelir elde etmesi bekleniyor.