Ligde yoluna dolu dizgin devam eden Bordo- Mavililer’de transfer çalışmaları erken başladı. Futbolcu arayışlarını son güne bırakmak istemeyen ve devre arası kampında takımını tam kadro görmeyi arzulayan Ersun Yanal, çalışmalarına hız verdi. Mustafa Yumlu ve Zeki Yavru’nun kadro dışı kalmasından sonra, savunmada yerli futbolcu sıkıntısı yaşayan deneyimli çalıştırıcı, İbrahim Hacıosmanoğlu’ndan takviye istedi. Gençlerbirliği maçından
sonra da bu ikilinin bir araya gelmesi ve somut adımlar üzerine konuşacağı öğrenildi. Yanal’ın gözdesi ise Serdar Aziz. Transfer listesine ilk sıradan girenBursaspor’un 24 yaşındaki oyuncusu için kulübü her ne kadar  “Satmayacağız” mantığında hareket etse de, Bordo-Mavililer ısrarından vazgeçmiyor. Başarılı performansıyla milli takıma kadar yükselen deneyimli futbolcu için, Yeşil-Beyazlılar’ın çok yüksek bir bonservis bedeli çekmesi bekleniyor. Pazarlıklarda aktif rol oynayacak olan Hacıosmanoğlu ise Bursa’ya makul bir transfer paketiyle gideceği düşünülüyor.

Alternatif Uğur Demirok

Yanal’ın Serdar Aziz’in alternatifi olarak Uğur Demirok’u belirledi. Mustafa Reşit Akçay ile birlikte Akhisar’da çıkışa geçen milli oyuncu için, takas formülü planlanıyor. CEO Burak Gürdal yönetimindeki transfer komitesinin, Akçay’a eski öğrencileri Zeki Yavru ve Mustafa Yumlu’nun bonservisleri, artı para teklif edeceği belirtildi.

Erkan da gündemde

Bu arada Ersun Yanal’ın, gündemindeki diğer ismin Erkan Zengin olduğu iddia ediliyor. Her iki kanatta da görev yapan Erkan iddiasının diğer isimlere oranla olabilme ihtimali az. Çünkü Fırtına’nın hücum bölgesinde Oscar Cardozo, Waris, Yatabare, Sefa, Fatih, Yusuf, Özer ve Mehmet Ekici gibi birbirinden değerli oyuncular bulunuyor.