61SAAT SPOR SERVİSİ - Hasan Tüncel

UEFA tarafından verilen beklenmedik kararla Avrupa'dan 1 yıl men cezası alan Trabzonspor, hakkını CAS'ta arayacak. Çalışmalara hemen başlayan bordo-mavili kulübün hukukçuları, son dönemde sürekli kar açıklayan Trabzonspor'a verilen bu cezanın haksız olduğunu belirterek güçlü bir savunma dosyası hazırladılar.

10 GÜN SÜRE TAMAMEN KULLANILACAK

Trabzonspor’un karara itiraz etmek için 10 günlük süresi buıunuyor. Bordo Mavililerin 10 gün içerisinde CAS’a başvurma hakkı bulunuyor.  Trabzonspor bu süreçte detaylı bir savunma hazırlamak için bu süreyi tamamen kullanmayı planlıyor. 

21 GÜN İNCELEME SÜRESİ

Bordo Mavililerin 10 günlük süre sonunda yapacağı başvurunun ardından CAS’ın bu dilekçeyi 21 gün içerisinde incelemesi gerekiyor. 

45 GÜNÜ BULACAK

Böylelikle Bordo Mavililerin önünde 1 aylık bir itiraz süreci ortaya çıkacak. CAS’ın Trabzonspor’un itirazını kabul etmesi durumunda ise hem Trabzonspor’dan hem de cezayı hem de UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu’ndan yeni bir savunma alacağı böylelikle sürecin en az 45 günü bulacağı bekleniyor. 

Bu süre zarfında ceza yokmuş gibi mücadelelesini verecek olan Bordo Mavililer ligdeki konumunu da büyük oranda belirlemiş olacak.