Geçen sezonun devre arasında transfer edilen Artem Radkov’un sakatlığı nedeniyle uzun süre takımdan uzak kalacak olması ve Ante Kulusic’in de takımdan ayrılmasının ardından savunmada sıkıntı yaşayan kırmızı-siyahlılar, bu boşluğu eski oyuncusu Aykut Demir ile doldurmak istiyor.

Bolu ve Slovenya’da gerçekleştirilen kamplarda Ahmet Yılmaz Çalık ve Sedat’ı savunmanın ortasından kullanan Teknik Direktör Mustafa Kaplan’ın Tosic’i stoper olarak kullanma çabası da sonuç vermedi. Sırp oyuncunun bu bölgede oynamak istememesi nedeniyle Kaplan bu bölgeye transfer istemek zorunda kaldı. Başkent ekibinde ise bu bölge için akla ilk gelen isim ise “komando” lakaplı Aykut Demir oldu.
YENİ HOCANIN GÖZÜNE GİREMEDİ
Geçtiğimiz sezon 3 Milyon Euro’ya yakın bir bonservis bedeli ile Gençlerbirliği’nden Trabzonspor’a transfer olan ancak Trabzonspor Teknik Direktör’ü Vahid Halilodzic’in kadroda düşünmediği Aykut Demir’e ilk olarak eski kulübü Gençlerbirliği talip oldu. 2009-2013 Sezonları arasında Başkent ekibinin formasını giyen 26 yaşındaki oyuncuyu tekrar kadrosunda görmek isteyen Gençlerbirliği, oyuncu ve kulübü ile iletişime geçti. Trabzonspor’un Aykut için 2 Milyon Euro’ya yakın bir bonservis bedeli istediği ve iyi bir teklif gelmesi halinde Aykut Demir’i takas yoluyla da kullanmaya sıcak baktığı öğrenildi. Gençlerbirliği’nin ise transferi gerçekleştirmek için Trabzonspor’un önümüzdeki günlerde oyuncunun fiyatını düşürmesini beklediği öğrenildi.
Geçen sezon Trabzonspor formasıyla 41 maça çıkan Aykut Demir 37 karşılaşmaya ilk 11’de başladı. Karadeniz ekibinin oynadığı 11 UEFA Avrupa Ligi maçının da 9’una ilk 11 de başlayan Demir, geçtiğimiz sezon 9 sarı, 2 kırmızı kart gördü.