Sağ bekin ilk iki isminden Bosingwa sakat, Salih cezalı. Stoperin de ilk 2 isminden Belkalem sakat. Üstelik yeni transfer Uğur henüz tam anlamıyla hazır değil, Aykut saatli bomba. Tüm bu sıkıntılar içinde Yanal’ın yepyeni bir düzenlemeye gitmesi söz konusu. Stopere Aykut’un yanına Medjani dönüyor. Sağ bekte ise büyük olasılıkla affedilen Zeki Yavru olacak. Formaya hasret. Sol bekin en güçlü adayı ise İsak. Bu arada stoper Uğur’un oynamak istediği ve Ersun Yanal’ın bu nedenle Aykut-Uğur arasında bir kararsızlık yaşadığı da gelen haberler arasında.

Orta Saha

Erkan Zengin, Trabzonspor orta sahasına beklenen yaratıcılığı getirmişti. Başakşehir maçında yok. Sol açıktaki Yusuf’un durumunun da belirsiz olduğunu söylemekte fayda var. Bu durumda Bordo-Mavililer bu bölgede de bambaşka oynayacak. Göbekte her ne kadar pek ışık vermese de Soner’in yer alması gündemde. Sağ açık pozisyonu Sefa’nın ama hocası ondan savunmaya da katkı yapmasını bekliyor. Özer-Constant-Fatih Atik üçlüsünün oynaması bekleniyor. Bu bölgede, sakatlığı süren Ekici’nin olmaması da Trabzonspor’u zorlayacak. Çünkü Ersun Yanal, Napoli ve gelecek haftaları düşünerek riske girmek istemiyor.

Tek forvet


Trabzonspor’da Ersun Yanal’ın belki de alternatifinin olmadığı tek mevki forvet. Çünkü sakatlığı da bulunan Cardozo cezalı ve tedavisi süren Waris’in olmayacağı açıklandı. Bu şartlar altında Yatabare, Fırtına’nın hücum gücünü sırtlayacak. Burada Trabzonsporlular’ı sevindirecek nokta ise deneyimli oyuncunun geldiği geçmişe oranla yükselen formu. Turun kaybedildiği Sivas maçında 2 gol attı, özgüveni yükseldi, Avni Aker’den iyi not aldı ve fiziksel açıdan çok diriydi.