John Mensah

Stoper arayışlarını sürdüren Bordo-Mavililer’in John Mensah ile ilgilendiği iddia edildi. Ganalı futbolcunun bonservisi elinde bulunuyor. Şu anda stoper pozisyonunda kadrosunda; Mustafa Yumlu, Giray Kaçar ve yeni transfer Sol Bamba’yı bulunduran Bordo-Mavililer’in, Fransız ekibi Olimpique Lyon’dan ayrılması kesinleşen John Mensah ile ilgilendiği iddia edildi. 29 yaşındaki futbolcu, Gana Milli Takımı’nın da kaptanları arasında yer alıyor. Fransız ekibinde istediğini bulamayan ve 2 sezon kiralık olarak Ada ekiplerinden Sunderland’da forma giyen Mensah’ın bonservisinin elinde olması da transferini cazip hale getiriyor. Öte yandan, tecrübeli stopere İtalyan ekiplerin Verona ve Chievo’nun da talip olduğu, Ancak Bordo-Mavililer’in bu iki kulüpten de bir adım önde olduğu bildirildi.

Joris Mathijsen

Geçen sezon oynadığı maçların çoğunda Giray-Mustafa ikilisiyle defansın göbeğini korumaya çalışan Trabzonspor, bu sezon işi şansa bırakmamak için yoğun çaba sarfediyor. John Mensah’ın dışında, teknik direktör Şenol Güneş’in listesinde üst sıralarda bulunan Joris Mathijsen’in kulübü Malaga ile pazarlıklar kıran kırana geçiyor. İspanyol kulübü, Trabzonspor’a
7 milyon Euro’dan açtığı pazarlık kapısını 4 milyon Euro’ya kadar çekmişti. Bordo-Mavili yöneticilerin, teknik direktör Şenol Güneş’in çok istediği oyuncuyu kadroya katmak için şartları zorlayacağı ve bonservis bedelinde son fiyat olarak 3 milyon Euro’ya (6 milyon 820 bin Lira) kadar çıkacağı ifade edildi.

Mauro Formica

Karadeniz ekibinin transferdeki önceliği savunma hattı. Ancak İspanyollar, Trabzonspor’un, Arjantinli orta saha oyuncusu Mauro Formica’yla da ilgilendiğini öne sürdü. Şenol Güneş’in yönetime verdiği transfer listesinde, savunmaya yapılacak takviyeler ilk sırada bulunuyor. Ancak İspanyollar’ın yüksek tirajlı spor gazetelerinden Marca, Bordo-Mavililer’in, Arjantinli hücuma dönük orta saha oyuncusu Mauro Formica’yla da ilgilendiğini öne sürdü. İngiliz ekiplerinden Blackburn Rovers formasını giyen Formica’nın, Ada’dan ayrılmayı kafasına koyduğu, gelecek sezon için Avrupa’daki önceliğinin İspanyol ekibi Deportivo olduğu iddia edildi. Geçtiğimiz sezon İngiltere’de 34 lig maçında Blackburn forması giyen Formica, 4 gol 1 asistlik performans sergilemişti. Formica’nın kulübüyle olan sözleşmesi ise 2014 yılının Haziran ayında bitiyor.