Trabzonspor'u, UEFA Avrupa Ligi J Grubu ilk maçında Güney Kıbrıs Rum Kesimi takımlarından Apollon Limassol ile yapacağı maç için önce Rodos'a, sonra da Larnaka'ya ineceği açıklanan uçağın havada rotası değişti. Uçak, direkt olarak Larnaka havaalanına iniş yaptı.

RODOS'A GİDİLMEDİ, LARNAKA'YA İNİŞ YAPILDI

Bu sabah saat 09,30'da Trabzon'dan hareket eden, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve basın mensuplarını taşıyan Yunanistan'ın Astra Havayolları firmasına ait özel uçağın pilotu uçuş sırasında bir anons yaptı ve rotanın değiştiğini ve Larnaka'ya iniş yapılacağını açıkladı. Kaptan pilotun açıklamaları sonrasında uçak Güney Kıbrıs'ın Larnaka kenti havaalanına indi. Türkiye'den kalkan uçakların direkt uçuş yapamadığı Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne bu kez Türk Dış İşleri Bakanlığı'nın girişimleri sonucu uçağın inişş yapmasına izin verildiği öğrenildi.

HAVALİMANINDA ZORLUK ÇIKARTILMADI

Daha önceki yıllarda Famagusta ve Apoel maçları için Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne gelen ve geniş güvenlik taramasından geçirilen ve yaklaşık 2 saat havalimanına beklemek zorunda kalan bordo mavililer bu kez kendileri için açılan özel gişelerden hiçbir sorun yaşamadan giriş yaptı ve çok kısa sürede havalimanından ayrıldı. Bordo - mavili kafile, geniş güvenlik önlemleri altında kendilerini bekleyen otobüse binerek maç saatine kadar konaklayacağı otele geçti.


Trabzospor'un Kıbrıs'ta kaldığı otel ile 61saat