Trabzonspor kulübü, geçtiğimiz günlerde Trabzon Adliyesine başvurdu ve bir müzayede firması tarafından açık arttırma ile satılığa çıkartılan karar defterlerinin çalıntı olduğunu belirterek suç duyurusunda bulundu.

Trabzon Cumhuriyet savcılığı, başvuruyu İstanbul Cumhuriyet başsavcılığına illetti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı gerekli işlemi başlattı Ve gerekenin yapılması için İstanbul Emniyet Müdürlüğünü bilgilendirdi.
  Trabzonspor kurucularından ve ilk başkanı merhum Ali Osman Ulusoy’un oğlu işadamı Kemal Ulusoy dün müzayede firmasına telefon açtı. Kemal Ulusoy, ‘Haberi yurt dışında duydum. Şuanda Türkiye'ye geldim. Satılığa çıkarttığınız Trabzonspor’un kuruluş yıllarına ait defterleri görmek ve satın almak istiyorum’ diyerek firmadan adres ve randevu talep etti. Firma, Kemal Ulusoy’a adres bildirdi ve randevu verdi.
 
 Ulusoy ve Mert Halisçelik, bu sabah saatlerinde Karaköy’de ki müzayede firmasının ofisine gitti.  Mert Halisçelik, kendisini Ulusoy’un yakın arkadaşı olarak tanıttı. Firma yetkilisi çalıntı defterleri Ulusoy’a gösterdi. Kemal Ulusoy, defterleri incelerken Beyoğlu Emniyet Amirliği ekipleri ve asayiş ile kaçakçılık şubesi ekipleri ofise baskın yaptı. 
 
 Emniyet kuvvetleri, çalıntı defterlerin tamamına el koydu. Avukat Halisçelik’in İstanbul’daki başarılı çalışması da bu karar defterlerinin Trabzonspor’a iade edilmesinde önemli katkısı oldu. Defterler Mert Halisçelik'e tesklim edildi.  

bd4cb228-4a88-4c7b-8e33-f0662796ec0a.jpg

SÜREÇ NASIL GELİŞTİ?

 Trabzonspor’un 1966-1967-1968-1969 yıllarına ait karar defterlerinin bir müzayede şirketi tarafından satışa çıkarılmıştı.  Trabzonspor, Kulübün kuruluşu ile birleşme kararlarının yer aldığı, kulübün renklerinin belirlenmesi ve benzeri birçok tarihi belge içeren, orijinal ıslak imzalı noter tasdikli 450 sayfalık belgelerin müzayedede satışa çıkarıldığını duyduktan sonra Trabzon Cumhuriyet başsavcılığına müracaat ederek karar defterlerinin çalındığı konusunda suç duyurusunda bulunmuştu.

Trabzonspor Kulübü karar defterlerinin kulübün içerisinden izinsiz alındığını tespit edince adli makamları harekete geçmişti. Trabzon Başsavcılığı konuyu İstanbul 10. Sulh Ceza Mahkemesine yazı yazarak karar defterlerinin bulunması için gerekli işlemlerin yapılmasını istedi.

 Söz konusu mahkeme öncelikle bu talebi delil yok diye reddederek defterlere el koymanın gerekli olmadığı cevabını verdi. Bunun üzerine Trabzonspor Avukatlarından Mert Halisçelik’i İstanbul’a gönderdi. Avukat Halisçelik’in İstanbul’da iki gün boyunca yaptığı araştırmalar neticesinde bu karara itiraz etti. Ardından İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimiyle yüz yüze görüşerek Trabzonspor karar defterlerinin kulüp için ehemmiyetini anlattı. Hakim, avukat Halisçelik’in itirazını bu açıklama üzerine kabul etti ve karar defterlerine el koyması için yazılı emri gerekli yere gönderdi.

(Kuzey Ekspres)