Başkan Şener’in yalnız bırakıldığını savunan eski yöneticiler, “Gün birlik-beraberlik günüdür. Çağrımızı herkese yapacağız, mazeretsiz katılmayanları Trabzon kamuoyuna duyuracağız” diyor.

Trabzon camiasından sürpriz atak. Daha önce yöneticilik yapmış olan isimlerin öncülük edeceği ekip, Fırtına’nın sesinin daha gür çıkması için düğmeye bastı. Bir araya gelecek kadro, Trabzonlu büyük iş adamlarına, eski başkanlara ve sporculara seslenip İstanbul’da gerçekleştirilecek ‘Büyük Trabzon’ organizasyonu adına destek talep edecek. Sadri Şener yönetiminin ilk döneminde etkin rol üstlenen Mahmut Aksu ve Atay Aktuğ yönetiminde başkan yardımcılığı yapan Muammer Saka ve iş adamı Süleyman Varlıbaş gibi isimlerin başlatacağı organizasyonun detaylarının önümüzdeki hafta netlik kazanması bekleniyor.

Bilgiyi Mahmut Aksu verdi
Girişimlerinin hiçbir şahsi beklenti olmadan sadece Trabzon ve Trabzonspor menfaatleri doğrultusunda olduğunu söyleyen Mahmut Aksu, “Sesimizin en gür çıkması gereken zamanlardayız oysa ki. Galatasaray’ın tavrına katılıyorum. Bazıları problemi göstermeden başka şekilde gündem değiştiriyor, hem hakim hem savcı oluyor. Metris’ten sürekli mesajlar geliyor, istifalar oluyor, birilerine garantiler verildiği söyleniyor. Camia olarak bunları bilmek hakkımız. Gizli kapaklı hiçbir şeyin kalmadığı ülkemizde bunlar da açıklanmalı. Başkan Şener yalnız kalmıştır ve destek gerekir. Burada hakkımızı savunmak için kenetlenmeliyiz” dedi.

Özak’a da gönderme var...
Sözleriyle eski bakan ve Trabzon milletvekili Faruk Özak’ı da işaret eden Aksu finali şöyle yaptı: Yönetimlerin oluşmasında, camianın sürekli içinde olan kişiler şimdi de sorumluluk almalı. Biz bunun için bir araya geleceğiz. Herkese çağrımızı yapacağız. Bu çağrıya mazeretsiz katılmayanları da Trabzon kamuoyu ile paylaşacağız. Trabzon halkı hakkının yenildiğini düşünürse Akyazı’da alkış bekleyenler hayal kırıklığına uğrar.