Geçtiğimiz yıl Halilhodzic yönetiminde lige başlayan ve hayal kırıklığı yaşatan Trabzonspor için özellikle ligin ilk 7 haftası büyük önem taşıyor. Ligde ilk 7 haftada şampiyonluk yarışında mücadele edecek takımlar çok büyük ölçüde netleşiyor. İlk 2 haftada Bursa ve Beşiktaş gibi zorlu 2 maça çıkacak olan Bordo-Mavili temsilcimizin üst sıralardan kopmaması ve rakipleriyle de puan olarak avantaj sağlaması açısından ligin ilk haftalarında azami puanı alarak o moralle ligi sürüklemesi isteniyor.

Kadrosuna önemli isimler katıp, bir çok oyuncu ile yollarını ayıran Trabzonspor’da teknik direktör ŞotaArveladze ilk 11’ini şekillendirmeye başladı Trabzonspor’da bu sezon göreve gelen teknik direktör ŞotaArveladze as kadrosunu şekillendirmeye başladı.

Bu sezon kadrosundan 11 ismi gönderen ve yerlerine Esteban, Cavanda, N’Doye, M’bia, Okay ve Alper gibi isimleri alan Bordo-Mavililer savunmaya ve kanat bölgesine yapılması planlanan transferlerle lige start verecek.

UEFA Avrupa Ligi’nden elenen ve tüm gücünü lige verecek olan Bordo-Mavililer’de teknik direktör Şota’nın kaleyi Onur’a teslim edeceği, savunmada ise Cavanda, Medjani, Mustafa ve Constant kurgusuyla maçlara çıkacağı ifade edildi. Orta alanda M’bia ve Okay’ı oynatmayı planlayan Şota’nın önlerine ise Mehmet Ekici’yi monte edeceği belirtildi.
 
Trabzonspor’da teknik direktör Şota’nın kanatlarda yine Özer ve Erkan’a şans vereceği forvette ise değişmeli olarak Cardozo ve N’Doye’den faydalanacağı öğrenildi. Ayrıca Şota’nın yönetimden kanat bölgesine de hızlı ve driplingi iyi olan bir oyuncu istediği de ifade edildi.