Haftalardır gol sorununu aşmaya çalışan Trabzonspor, bu sıkıntısını kadro içinden bularak aştı, 9 hafta boyunca oynatmadığı Adrian ilaç gibi geldi. İki haftada üç gol atan Polonyalı futbolcu, adeta yeni bir transfer oldu.
Adrian, geçen sezon başında Trabzonspor tarihinin en yüksek transfer bedellerinden biri olan yaklaşık 5.5 milyon euro bonservis bedeli ödenerek alındı. Trabzonspor’un Hollanda ve Almanya’da yaptığı sezona hazırlık kamplarında istenilen performansı ortaya koyamayan Adrian, takıma dönen Sapara’nın gösterdiği yüksek verimin yanı sıra Soner’in transfer edilmesiyle bir anda kendini kadro dışında buldu.

5 maçta kadro dışı

Ligin ilk 9 haftasında Karabükspor, Sanica Boru Elazığspor, Kasımpaşa ve Bursaspor maçlarında 18 kişilik kadroya alınan Adrian, 1 dakika bile oynamadı. Adrian, bu arada Gaziantepspor, Sivasspor, Fenerbahçe, Mersin İdmanyurdu ve Beşiktaş karşısında 18’e bile giremedi.

10. haftadaki Medical Park Antalyaspor maçında ilk 11’de forma giyen Adrian, 9. dakikada Janko’nun şutunda kaleciden dönen topu tamamlayarak ikinci sezonunda Trabzonspor formasıyla ilk golünü attı. Akhisar Belediyespor karşısında da 2 gol kaydeden Adrian, bordo mavili takımda 3 gole ulaşarak takımın en golcü oyuncusu haline geldi.