Şenol Güneş, bu sezon en çok istikrarı yakalayamadığı için eleştirilmişti. Deneyimli teknik adamın her hafta farklı bir 11 tercih etmesi, başarısız sonuçların en önemli sebebi olarak gösteriliyordu. Ancak onun yerine gelen Tolunay Kafkas da bir türlü ideal kadroyu oturtamadı. Sonuç ne olursa olsun her hafta farklı bir 11’le sahaya çıktı. Deneyimli teknik adam bu geleneği dünkü mücadelede de bozmadı.

Olcan da çare olmadı

Giray, Colman, Emre ve Sapara’yı Trabzon’da bırakan Tolunay Kafkas, Antalyaspor karşısında 2-0 kazanan kadroda değişiklik yaptı. O maçta sonradan oyuna girip golünü atan Yasin Öztekin’e ilk 11’de görev verirken, Halil Altıntop’u yedek kulübesinde oturttu. Volkan Şen sağ kanatta görev yaparken, Yasin solda oynadı. Geçtiğimiz hafta cezası nedeniyle forma giyemeyen Olcan Adın da dünkü karşılaşmaya kulübede başlayan isimlerden biri oldu. İkinci yarıda oyuna dahil olan Olcan, kendisinden beklenen katkıyı sağlayamadı.

Henrique döküldü

Ligde oynadığı son iki maçta bir gol, iki asist yapan Paulo Henrique, dünkü maça da ilk 11'de başladı. Ancak Brezilyalı futbolcu hayli etkisiz kaldı. Henrique, 56'da yerini Halil'e bıraktı.

Sadece bir şut attı

Trabzonspor dün Aksihar'a mağlup olurken, şaşırntıcı istatistikler de sergiledi. Bordo-mavili takım deplasmanda oynadığı Akhisar Belediyespor maçında ilk 45 dakikada rakip kaleye isabetli şut atamadı. İlk yarı sadece 1 şut atabilen Trabzonspor maçı ise 13 şutta 5 isabet ile tamamladı.

Yine penaltı yok

Süper Ligi'in penaltı kullanmayan tek takımı Trabzonspor, yine penaltı kazanamadı. En son 31 hafta önce penaltı atan Fırtına için son penaltıyı dünkü hakem Bülent Yıldırım vermişti.

Bordo-mavili savunma döküldü

Theofanis Gekas'ın attığı golde Trabzonspor savunması tel tel döküldü! Sol kanattan Güray'ın verdiği pası ceza alanı içinde karşılayan Yunan futbolcu, o anda kendisini marke etmeye çalışan Sol Bamba, Zokora ve Cech'i resmen yere serdi. Ceza sahasındaki tek Akhisarlı futbolcuyu tutamayan, bu üç futbolcu taraftardan büyük tepki çekti.