Transfer döneminin son gününde kadrosuna Yatabare, Papadopoulos ve Waris'i katan Trabzonspor yönetim, 47 yıllık kulüp tarihinde 102 yabancı oyuncu transferi gerçekleştirdi
Spor Toto Süper Lig'de en hareketli transfer dönemini geride bırakan bordo-mavili takım, sezon öncesinde Cezayirli Carl Medjani ve Essaid Belkalem, Gineli Kevin Constant, Paraguaylı Oscar Cardozo, Malili Mustapha Yatabare, Yunanistanlı Avraam Papadopoulos, Ganalı Majeed Waris'i alarak yabancı oyuncu transferinde dalya yaptı. İlk olarak 1970-71'de ikinci ligde mücadele ettiği dönemde Rumen oyuncu Reculen Koska ile anlaşarak yabancı oyuncu transferini gerçekleştiren bordo-mavililer, Birinci Lig'de ilk 1985-86 sezonunda Alman oyuncu Jürgen Groh'u kadrosuna kattı. 

3 İSİM ÖNCEKİ GÜN İMZALADI 
Trabzonspor, başkan İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde toplam 10 yabancı transferi gerçekleştirdi. Geçen sezon Malouda, Bosingwa, Bourceanu, bu sezon öncesi de Medjani, Belkalem, Constant, Cardozo, Yatabare, Papadopoulos ve Majeed Waris'i bordo-mavili takımın kadrosuna kattı. Trabzonspor, Hacıosmanoğlu döneminde ilk kez Portekizli, Cezayirli, Paraguaylı, Yunan ve Malili oyuncuyla sözleşme imzaladı. Önceki gün kadrosuna 3 yabancı oyuncu katan Trabzonspor, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde oyuncularla tek tek imza töreni yaptı. İlk olarak bordo-mavili kulübün önceki gün tesislerde sözleşme imzaladığı Ganalı oyuncu Waris, takımın 100. yabancı oyuncusu oldu. Bu futbolcudan sonra stoper Papadopoulos, ardından da yine forvet Yatabare ile sözleşme imzalandı.

İSTANBUL'U SOLLADI
Bordo-mavili ekip, bu sezon toplam 28.5 milyon euro bonservis bedeli ödeyerek Süper Lig'de en fazla para harcayan kulüp oldu. Trabzonspor'u, 13 miyon 600 bin euro harcayan Galatasaray ve 13 milyon euro ile Beşiktaş takip etti. Waris Majeed 6 milyon euro, Oscar Cardozo 5 milyon euro, Sefa Yılmaz 3.5 milyon euro, Serdar Gürler 3 milyon 160 bin euro bonservis bedeli ile en çok para ödenen futbolcular olarak dikkat çektiler.

BU SEZON İLKLER YAŞANDI
Trabzonspor yönetimi, transfer döneminde ilklere imza attı. Bordo mavili takımın Benfica'dan kadrosuna kattığı Cardozo kulübe transfer edilen ilk Paraguaylı, Medjani ve Belkalem de ilk Cezayirli oyuncular oldu. Yunanistan'dan transfer edilen Avraam Papadopoulos, komşu ülkeden transfer edilen ilk oyuncu olarak bordo mavili kulübün tarihine adını yazdırdı. Guingamp'tan alınan Mustapha Yatabari de Trabzonspor'un ilk Malili oyuncusu oldu.