Transfer döneminin gittikçe hareketlendiği bu günlerde adı Galatasaray ile anılan oyuncuların başında gelen Gaziantepsporlu Muhammet Demir, transfer ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Güneydoğu ekibinden Dany’nin ardından Galatsaray’a transfer olacağı söylentileri çıkan Muhammet yaptığı açıklamada henüz net bir şey olmadığını ve sakatlığı nedeniyle tedavi gördüğünü ifade etti.

Genç golcü; "Fatih Hoca’yla çok oturup konuşmuşluğum yok ama kendisini çok severim. Milli takım hocasıyken Almanya’daki kampta gelip bizi ziyaret etmişti. Ben takım kaptanıydım o zaman ve benimle de yakından ilgilenmişti. Hatta unutmuyorum o zaman gelip "Seninle daha çok görüşeceğiz. Çok şeyler olacak” gibi moral verici şeyler söylemişti. Benden beklentisini hissetmiş ve mutlu olmuştum. Çünkü o zaman çok ufaktım daha 16-17 yaşındaydım. Fatih Hocayı hiç tanımıyor olmama rağmen çok seviyorum.” şeklinde konuştu.

Geçen sezon oynanan Galatasaray maçında Fatih Terim’le olan samimi görüntüsüne de açıklık getiren Demir; "Antep’teki maçtan önce de yanına gittim ve "Hocam nasılsınız” dedim. O da beni unutmadığı için karşılık verdi. Fatih Hoca’nın beni sevdiğini düşünüyorum. Bunu bilmek güzel bir duygu." sözlerini kullandı

TRABZONSPOR İDDİALARI

Galatasaray’ın dışında memleketi olan Trabzon’un takımı Trabzonspor’la da adı transfer söylentilerine karışan Muhammet bu konuya da açıklık getirdi:

"Ben Şenol Hoca’yla daha birkaç gün önce ilk defa tanıştım. Tedavi olduğum yere gelmişti. Onun da ufak bir rahatsızlığı varmış. Orada sadece hal hatır sorduk birbirimize o kadar. Trabzonspor beni istiyordu evet hatta Şenol Hoca da dedi "Seni istiyordum” diye ama o zaman birçok takım beni istiyordu. Ben bir görüşme yapmadım. Tabii aslen Trabzonlu olduğum için insanlar yakıştırıyordu."

Son olarak geleceği hakkında konuşan Muhammet; "Normal şartlarda benim kulübümde kalmam lazım. Ama zaman ne gerektirir, neler olur hiç bilmiyorum. Takım olarak sıkıntılı dönemler geçiriyoruz. Şu an ne desem boş ve bana yakışmaz. Ben bu sezon Gaziantep’te kalacağımı düşünüyordum ancak futbolda her an her şey olabilir. Transfer olursa da benim için en hayırlısı yer neresiyse orası olsun isterim." dedi.

AVRUPA’DAN DA TALİPLERİ VAR


Milli takımın tüm alt yaş gruplarında oynayan ve kaptanlık yapan 20 yaşındaki golcü oyuncu için Chelsea başta olmak üzere Avrupa’nın önemli ekiplerinin izleme komiteleri uzun süredir devrede bulunuyor. İngiliz ekipleri tarafından Bursasspor’da forma giyerken de istenen ancak transferi gerçekleşmeyen Muhammet’i İtalyan devi AC Milan’ın da izlediği konuşuluyor.