Spor Toto Süper Lig'de 15. hafta maçında Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda konuk ettiği Kayserispor ile 1-1 berabere kaldı.
Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında sahasında Kayserispor'u konuk etti. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşma 1-1 eşitlikle sona erdi.

Karşılaşmada Kayserispor'un golünü, 9. dakikada Mouche'nin ceza sahasına yaptığı ortada, altı pas içinde kafayı vuran Salih kaydetti. Zorlu mücadelede 3 kez direklere takılan Trabzonspor'un golünü ise 79. dakikada Olcan kaydetti.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, “ Kazanmamız gerekiyordu. Bu anlayışla sahadaydık. Kazanacak oyunu sahaya yansıttık. Seyirci de olumlu işler yaptı. Güzel işler yaptık. Ama beklemediğimiz puan kaybı yaşadık. Erken gol yedik ancak Eskişehirspor maçında olduğu gibi oyundan kopmadık. Adrian’ın iyi ve etkili oyunu rakibi yordu. İki forvetle oynamaya çalıştık. Bulduğumuz golden daha iyi pozisyonları kaçırdık. Hak ettiğimiz üç puanı alamadık. Son dakikaya kadar golü bulabilirdik.

Alanzinho ve Adrian özellikle iyi oynadılar. Ama yorulunca ikisinden birini çıkarmam gerekiyordu. Saha zemini de bozuktu. Bu da oyuna olumsuz yansıdı. Hakemi konuşmak doğru değil. Hakemlere şöyle bakmak gerek, Trabzonspor’a karşı kötü maç yönetenler bir sonraki hafta iyi maçlara veriliyorlar. Demek ki hakemlerin değerlendirilme kriteri bu. Buna rağmen kazanabilirdik. Oyunun başında yapacağını yaptı. Farklı bitecek maçı berabere bağladı.

Oyuncular için kriz yaşandığı konuşuluyor kamuoyunda. Bizim için böyle bir şey yok. Elimizdeki kadroyu sahaya sürüyoruz. Colman sadece hafif sakattı. Janko ve Soner çalışmalara yeni başladılar. Bamba sakattı. Biz işimizi yapmak durumundayız. Kaybettiğimiz iki puanın muhakemesini yapacağız. Çalışarak sonuç alacağımızı düşünüyoruz. Hatalarımızı asgariye indireceğiz. Hakeme, zemine alışmak gerek. Mücadelemizi bu şekilde sürdüreceğiz.

Biz ne söylersek söyleyelim hakemleri etkileyen MHK’nin verdiği ödül ya da cezalardır. Hataları kendileri görmüyorlar mı? Tepeden verilen kararlar hakemlere etki ediyor"
” dedi.

Alınan bu sonucun ardından Trabzonspor 23 puana yükselirken Kayserispor puanını 16 yaptı. Trabzonspor ligin 16. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediye deplasmanına çıkacak. Kayserispor ise evinde Kasımpaşa'yı ağırlayacak