Fenerbahçeli futbolcu Reto Ziegler, Trabzonspor ile yapacakları maçı, final maçı gibi önemli gördüklerini ifade etti.

Radyo Fenerbahçe'de, futbol takımı medya sorumlusu Orkun Yazgan'ın hazırlayıp sunduğu ''Samandıra Saati'' programına katılan İsviçreli futbolcu Ziegler, Trabzonspor maçı hazırlıkları, Spor Toto Süper Final ve hedefleriyle ilgili soruları cevapladı.

Bordo-mavili ekiple yapacakları önemli maçın çok zor geçeceğini ifade eden Ziegler, ''Bu bizim için bir final aslında. Zaten ligin sonuna kadar hep böyle önemli maçlar olacak. Her antrenmanda daha fazla konsantre olup, daha fazla çaba sarf ediyoruz. Takım olarak çok büyük hedeflerimiz var. Ligin sonunda da mümkün olan en üst yerde, şampiyon olarak bitirmek en büyük hedefimiz. Bu anlamda bütün çalışmaları yapıyoruz'' diye konuştu.

"TRABZONSPOR'LA SORUNLAR OLDU AMA..."
Türk futbolunda yaşanan süreç nedeniyle iki taraf arasında bir takım sorunlar olduğunu kaydeden Ziegler, ''Sezon içindeki malum gelişmelerden dolayı bir takım sorunlar oldu ama biz onlara Trabzonspor olarak saygı duyuyoruz. Bu sene deplasman maçlarında çok puan kaybettik. Bu da bir gerçek. Gelecekte daha iyi oynayacağımızı göstermek için, tüm bu puan kayıplarından ders aldığımızı göstermek adına bizim için bir şans olacak. Üç puanı alarak İstanbul'a dönmek istiyoruz'' şeklinde konuştu.

"HER ŞEY ELİMİZDE"
Spor Toto Süper Lig'de puan cetvelinde 2. olduklarını hatırlatan Fenerbahçeli futbolcu, ''Fena bir durumumuz yok. Şampiyonluk şansımız devam ediyor. Kupa için de aynı şekilde. Her şey elimizde. O yüzden gidip orada aramamız bulmamız lazım bu iki kupayı. Çok kaliteli bir ekibiz. Çok iyi oyuncularımız var. Kupayı hak ettiğimizi göstermemiz lazım, bu da bizim elimizde'' şeklinde ifadeler kullandı.

Herkes için zor bir sezon olduğunu anlatan İsviçreli futbolcu, ekip olarak kenetlenip Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın arkasında durduklarını belirterek, ''Ligde şu anda ikinci sıradayız. Tüm iddialarımız sürüyor. Sanmıyorum ki başka bir kulüp Fenerbahçe gibi böyle zor bir dönemde kenetlensin. Ne kadar büyük bir kulüp olduğumuzu herkese göstermiş olduk'' dedi.

Spor Toto Süper Final maçları için de sarı-lacivertli futbolcu şu ifadeleri kullandı:

''Çok iyi ayarlamak lazım. Yeni bir sistem. Büyük takımlarla arka arkaya önemli maçlar yapacağız. Çok iyi konsantre olup hazırlanmak gerekiyor. Bir yandan da taraftarlar için harika olacak. Çok sayıda derbi görecekler. Ama tabii play-off öncesinde çok önemli iki maçımız var. Bunları kazanıp en iyi şekilde play-off maçlarına girmek istiyoruz'' şeklinde konuştu.

TARAFTARA TEŞEKKÜR
Ziegler son olarak verdiği mesajda, bütün taraftarlara, kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek, ''Hep arkamızdalar. Özellikle kadın taraftarlarımıza teşekkürler. Hep yanımızda oldular. Kadınların Türkiye'de futbolu ne kadar sevdiğini görmek güzel. Avrupa'da da yakından takip ediliyor. Benim için böylesi bir kulüpte oynamak da çok önemli. Hem onlara hem kendime, sezon sonunda hep birlikte kutlayacağımız müthiş bir zafer diliyorum'' dedi.