Trabzonspor bu sezon en büyük sıkıntısını savunmada yaşadı. Bordo-mavili takımın fazla maç oynamasından dolayı kaynaklanan sakatlıklar ve yorgunluklar nedeniyle zorunlu değişiklikler yapmak durumunda kaldı. Bu nedenle farklı kurgu ile sahaya çıkan Trabzonspor, yaptığı basit hataların faturası ağır oldu. PSV Eindhoven attığı 4 gole bakıldığında, adam paylaşımı, zamanlama ve kademe de yapılan ciddi hatalar göz önüne gelirken takım olarak da çok kötü bir dönemde olan Bordo-mavili takım Polonyalı tecrübeli
savunma oyuncusu Glowacki'yi aradı.
Polonyalı oyuncu son olarak Trabzonspor'un evinde Eskişehirspor'u 4-1 mağlup ettiği karşılaşmada forma giydi. Bu maçında ardından bordo-mavili takımın 5 lig ve 2 UEFA Avrupa Kupası maçında formasını giyemeyen Glowacki'yi Bordo-mavili takım son maçlarda aradı. Özellikle savunmada yapılan basit hataların bedelini ağır ödeyen Trabzonspor, Polonyalı oyuncunun forma giymediği son 7 maçta kalesinde 12 gol gördü. Bordo-mavili takım 6 golü lig maçlarında görürken diğer 6 golü ise Hollanda temsilcisinden gördü.

Glowacki'nin yokluğunda savunmada yaşanan sıkıntıyı gideremeyen Bordo-mavili takımda teknik direktör Şenol Güneş, Polonyalı oyuncu hakkında sağlık ekibinden sürekli bilgi alırken bu oyuncunun sakatlığı konusundaki belirsizlik ise sürüyor.

BURAK YILMAZ ŞANSIZLIĞINI KIRDI
Trabzonspor'un golcü oyuncusu Burak Yılmaz, PSV Eindhoven karşısında Avrupa'da ilk golünü attı. Bordo-mavili forma ile yurt dışında ilk golünü atan golcü oyuncu, Hollanda temsilcisi karşısında attığı tek golle şansızlığını kırsa da takımının ise farklı yenilmesi moral bozukluğunu kat kat artırdı.

TRABZONSPOR İÇİN ARTIK LİG VAR
Avrupa defterini kapatan Trabzonspor, lige döndü. 26 Şubat Pazar günü saat 16.00'da oynayacağı Mersin İdman Yurdu maçı hazırlıklarına dinlenmeden başlayacak olan Bordo-mavili takım play-off sıralamasındaki yerini ise korumaya çalışacak. Önümüzdeki günlerde ligde zorlu bir döneme girecek olan Karadeniz ekibi sahasında ağırlayacağı Mersin İdman Yurdu'nun yenerek biraz olsun teselli bulmaya çalışacak.