Trabzonspor'da yarın yapılacak Beşiktaş maçında tüm planlar galibiyet üzerine yapıldı. Ligin son 6 haftasındaki tüm maçlarını Play - Off yolundaki rakipleriyle oynayacak olan bordo mavililer, zorlu seriye Beşiktaş maçında alınacak 3 puanla başlamak istiyor. Bu sezon sahasında oynadığı maçlarda Beşiktaş'a 1-0, Galatasaray'a 3-0 yenilen, İstanbul'daki Fenerbahçe derbisinde de sahadan 1-0 mağlup ayrılan Trabzonspor, Beşiktaş karşısında bu sezonki ilk derbi galibiyetini alıp, derbilerde ilk golünü atmayı hedefliyor.

Sakat olan Glowacki ve Halil ile cezalı Alanzinho'dan yoksun olarak Beşiktaş karşısına çıkacak olan Trabzonspor'da, milli takım kamplarından sakat dönen Burak, Olcan ve Cech'in durumu ise maç saatinde belirlenecek. Cech'in oynama ihtimalinin zayıf olması da teknik direktör Şenol Güneş'i Beşiktaş maçı öncesi düşündüren en önemli sorunlardan biri olarak ortaya çıkıyor. Savunmada Glowacki'nin yokluğunda sorun yaşayan Güneş'in, Cech'in de oynamaması halinde nasıl bir defans kurgusu yapacağı merakla bekleniyor. Deneyimli teknik adamın, bu sorunu Serkan, Mustafa Yumlu, Giray ve Celustka dörtlüsüyle çözme yoluna gideceği sanılıyor. Alanzinho'nun yokluğunda orta sahayı Volkan, Colman, Olcan ve Zokora'ya emanet edecek olan Güneş, Beşiktaş karşısında ileri ikilide Burak ve Henrique'yi görevlendirecek.


OLCAN'IN İLK DERBİSİ

Trabzonspor'a ara transferde gelen Olcan Adın, Beşiktaş karşısında bordo mavili formayla ilk derbisine çıkacak. Trabzonspor'a geldikten sonra gösterdiği yüksek form grafiğiyle bordo mavili taraftarların gönlünde taht kuran, Ocak ve Şubat aylarının en iyi futbolcusu seçilen Olcan, başarısını Milli Takım'a çağrılarak da taçlandırdı. Trabzonspor'un kariyerinde büyük bir sıçrama tahtası olduğunu söyleyen Olcan, "Avrupa Kupası maçlarının yoğunluğunun ardından artık tamamen lige konsantre olduk. Amacımız kesinlikle Play - Off'ta kendimize yer bulmak. Bu nedenle Beşiktaş maçından galibiyetle ayrılmak istiyoruz" dedi.

TRABZONSPOR'UN BEŞİKTAŞ 11'İ

Tolga - Serkan, Mustafa Yumlu, Giray, Celustka - Volkan, Colman, Zokora, Olcan - Henrique, Burak

SAKAT: (Halil, Cech), Glowacki, Vittek

CEZALI: Alanzinho