İşte o önergenin içeriği;

"Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na,

Aşağıdaki sorularımın Gençlik ve Spor Bakanı Suat KILIÇ tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim.

Malik Ecder ÖZDEMİR
Sivas Milletvekili

Bilindiği gibi Süper Lig'in 2010 - 2011 sezonu sonunda başlatılan bir şike davası devam etmektedir. Seçim bölgem Sivas'ın da göz bebeği olan Sivasspor ve Başkanı da bu dava da yargılanmaktadır. 2011 - 2012 sezonu başından beri Sivasspor'un bir çok maçta hakem hataları ile puan ve puanlar kaybettiği bri gerçektir.

Son olarak 12 Mart 2012 tarihinde Trabzon'da oynanan Trabzonspor - Sivasspor maçında da, hakem Kuddusi Müftüoğlu'nun yanlış kararları hem maçı hem de tüm sezonun sonucunu olumsuz etkilemiştir. 1-0 Sivasspor üstünlüğü ile devam eden maçın 57. dakikasında, Trabzonspor'lu Volkan ŞEN'in Sivasspor'lu futbolcu Kağan KONUK'a yardımcı ve 4. Hakemin hemen yanında tekme atmasına rağmen sahada kalması ve aynı futbolcunun dakikalar sonra takımının galibiyet golünü atması maç sonucunu direk etkilemiştir. Bu sonuç ile Play Off'lu sistemde yukarıdaki ilk 4 takım neredeyse kesinleşmiştir. Sadece maçı oynayan 2 takımın değil ilk 9 sıradaki takımların tamamının sıralamasını etkilemiştir. Bu sonuç ile Play-Off'lu sistemde yukarıdaki ilk 4 takım neredeyse kesinleşmiştir.

Bakanlar Kurulunun yürüttüğü Türkiye Futbol Federasyonunun Kuruluş ve Görevlerini Düzenleyen 5894 Numaralı Kanunun 3. Maddesine göre"Fair Play kurallarına uygun olarak bağlılık, dürüstlük ve sportmenlik prensiplerini gözetmek" TFF'nin görevlerinin arasındadır.

Konu ile ilgili olarak;

1- Sivasspor hakkında bir dava olmasına rağmen, Dava sonuçlanması beklenmeden Sivasspor cezalandırılmakta mıdır?
2- Play Off'a kalacak takımlar yayıncı kuruluşun ve TFF'nin mali kaygıları gözetilerek önceden mi belirlenmiştir?
3- Diğer Liglerde zaman zaman yapıldığı gibi video görüntüleri ile tespit edilen bu tür Fair Play dışı olaylarda oyuncunun ceza alması ya da maçı etkilediyse maçın o anki skordan ve dakikadan yeniden oynatılması gerekmez mi?
4- 5894 Numaralı kanunun 8. Maddesinin C bendi uyarınca televizyon gelirlerinin %10'unun TFF'ye verilmesi TFF ile Yayıncı kuruluş arasında bir anlaşma niteliği taşımaz mı?"



Kaynak: Sporx