Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Kodalak, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde dernek üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi.
Fenerbahçe maçı öncesi olası tehlikelere dikkat çeken Kodalak, “Hüseyin Avni Aker Stadı’nda taraftarlar için bir maçtan öte çok önemli bir karşılaşmaya çıkacağız. Bu karşılaşma Türkiye’de büyük balık küçük balığı yutar deyimini Trabzon’da işlemediğini göstermek adına çok önemli.
şike olayı başladıktan sonra takımımız neredeyse şike yapanlar haklı, şike mağdur olanlar takımımız neredeyse suçlu konumuna gelmiştir. Son nokta böyledir. Bu maç öncesi çok iyi biliyoruz ki bazı spor yazarları spor adamları yöneticiler Trabzon’da olay çıkar maç yarıda kalır Fenerbahçe yine maç oynamadan 3 puanı alıp gider diye ellerin okşayarak beklemektedir. Biz bu yuna asla müsaade etmeyeceğiz. Biz centilmence takımımız destekleyeceğiz. Ateşli coşkulu destekleyeceğiz. Diğer maçlardan daha farklı olacak.
25bin cesur yürek bütün nefesimizle tribünde yasal çerçeveler içinde sahaya yabancı madde atmadan taraftarlara yakışır bir şekilde takımımızı destekleyeceğiz. Kimse Trabzon’da olay çıkacak diye umut etmesin” dedi.

BAŞBAKAN’A SESLENDİ: ADALET İSTİYORUZ
Başbakan Erdoğan’ın, “Avrupa Kupalarına 5 yıl gitmeyiz” şeklindeki açıklamalarına da değinen Kodalak, “Bazı medya kuruluşlarında Fenerbahçe’yi kurtarmak için Sayın Başbakanın yaptığı bir açıklama var. Gerekirse 5 yıl ceza alınır. İngiltere örneği veriliyor. Ancak deki olay Türkiye’de farklı bir olay. Biz Başbakanımıza katılmıyoruz. Biz adalet istiyoruz.
Fenerbahçe’yi kurtarmak için Türk takımlarının Avrupa’ya gitmemesini kesinlikle kabul etmiyoruz. Türk takımlarının Avrupa’ya gitmesi trilyonlarca para geliri var. Bunu kim karşılayacak. Biz bunu kabul etmiyoruz. Eğer Trabzonspor’un da cezası varsa biz cezasını çekmesinden yanayız. Neyse cezası kabul ediyoruz. Ama Fenerbahçe’yi kurtarma operasyonu olmasına karşıyız” dedi.

FUTBOLCULARA SESLENDİ
Pazar günü oynanacak Fenerbahçe maçı için futbolculara seslenen Kodalak, “Sporcu kardeşlerime sesleniyoruz. Biz onlardan sahada normal mücadelesini değil savaşmalarını istiyoruz. Burak Yılmaz’a 31 gol attı. Bizim için bu maçta atacağı goller 31 golden daha önemli. Giray kaçar’a sesleniyorum. Belki 51 tane önemli pozisyon çıkardı. Ama bu maç daha önemli. Tolga belki 100 top kurtardı ama bu maçta kurtaracağı goller daha çok önemli.
Bu sene çok iyi olmadı ama maalesef. Ama bu maçı alıp verirlerse biz onları şampiyon olmuş gibi bağrımıza basacağız. Terlerinin sonuna kadar savaşsınlar. Rahatlıkla yenemeyecekleri hiçbir takım yok” dedi.

PISIRIK YÖNETİM İSTEMİYORUZ
Kupanın Trabzon’a gelmemesi halinde yönetim kurulunun işinin bir hayli zor olduğuna dikkat çeken Kodalak, “Biz böyle biz pısırık, susan, hiçbir şeyde Trabzonspor’un hakkını savunamayan yönetim istemiyoruz. Yumruğunu masaya vuran yönetim istiyoruz. Bugün Bursaspor’un yönetimi kadar olamıyoruz. Müzemiz kupalarla dolu. Her tarafta taraftarımız var. Yönetimimiz de sessizlik. Aziz Yıldırım’ın çıkması için dilekte bulunuyorlar. Yönetimin bu şeylerini tasvip etmiyoruz” diye konuştu.