Bu ay sonu sona erecek olan turnuva ile ilgili olarak TSFAD Başkan vekili Nurettin Balaban yaptığı açıklamada bu projede her hafta ayrı güzelliklere şahit oluyoruz.
Allah kimseyi doğup büyüdüğü topraklarından ve vatanından uzak kalmak zorunda bırakmasın.Devletimizden Allah razı olsun bizim ülkemizde yaşamakta olan mültecilere kapısını aştı.Bizde Trabzon'da yaşayan,okul öğrenimlerini burada sürdüren mültecilerin antrenörlüğünü yapan Aslan Balta hocamızın önderliğinde Afganistan  ve Suriyeli çocuklardan oluşan mülteci çocuklar futbol takımını turnuvamızda Mutlu etmek için elimizden geleni yapıyoruz.
Bu hafta takımları sahada ,yakınları saha kenarında oynarken onları izlemeye gelen ailelerinin yüzlerindeki mutluluk Trabzon adına bir ayrıcalıktı.
Fatih Tekke Başkan'ın Manisaspor teknik direktörü olduğundan onun eksikliğini hissettirmeyen TSFAD yönetimimiz ve turnuva maçları başladığından beri turnuvanın başında görev yapan yönetim kurulu üyelerimizden Temel Sağlam ve Hüseyin Karagöz'e ve takımların tüm antrenörlerine ne kadar teşekkür etsek az biledir." dedi.