TFF kadınların ve 16 yaş altı çocukların maçlara ücretsiz girebilme uygulaması kapsamında bugüne kadar 95 bin 861 seyircinin tribünde yerini aldığı açıkladı. Dün açıklanan verilerde dikkat çeken bir konu ise bugün epeyce gündemi meşgul edecek gibi.
Çünkü  13 maçta Avni Aker Stadı'na 30 bin 45 kadın ve çocuk taraftar toplayan Trabzonspor, hem stadını doldurdu hem de kasasını... 2 milyon 502 bin 250 TL kazanacak bordo-mavili kulüp, 3 İstanbul kulübünün toplamını ikiye katladı.
Bugüne kadar Trabzonspor’un sahasına kapanmamasına rağmen  Trabzonsporlu kadınların maça olan ilgisi böylelikle ortaya çıkmış oldu. 3 İstanbul kulübünün sahalarının kapanmasına ve sadece kadın ve çocukların izledikleri maçlar olmasına rağmen üçünün toplamının iki katı kadar Trabzonsporlu kadınların maça gelmesi büyük takdir topladı.
Proje kapsamında ücretsiz olarak tribünlere alınan kadın ve çocuk seyircilerin en çok olduğu maç ise 2 bin 868 taraftar ile Trabzonspor-Galatasaray ve 2 bin 475 ile Trabzonspor-Eskişehirspor karşılaşması oldu.

4 MİLLİ MAÇA DA 6 BİN 120 SEYİRCİ
Bu uygulama, Spor Toto Süper Lig maçlarının yanı sıra Ekim ayındaki Azerbaycan ve Almanya maçları, Kasım'daki Hırvatistan play-off ve 29 Şubat'taki Slovakya A Milli maçında da gerçekleştirildi. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından tahsis edilen tribünlere toplam 6 bin 120 kadın ve 16 yaşın altındaki çocuk ücretsiz olarak seyredebilme imkanına kavuştu.