61SAAT SPOR SERVİSİ

Ziraat Türkiye Kupası’nda Galatasaray çeyrek finalde Hatayspor ile karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 2-0 ile kazanan Galatasaray’da maçın 34. Dakikasında skandal bir olay yaşanadı.

Galatasaray’ın yeni transferi Lyuindama savunmada aldığı topu kontrol edemeyince Hataysporlu Dmıtro Korkişko topu kazandı. Daha sonra Lyuindama yüzde yüzlük gol fırsatı yakalayan Korkişko'yu yere indirdi.

Ardından maçın hakemi faulü Galatasaray lehine çaldı. Yaşanan bu olay tüm izleyenleri şok ederken maçın VAR hakemi Mete Kalkavan orta hakem Mustafa Öğretmenoğlu’nu pozisyonu tekrar incelemesi için çağırdı. Pozisyonu bir kez daha izleyen ve Lyuindama’ya net kırmızı kart vermesi gereken Mustafa Öğretmenoğlu skandal bir karar ile faulü Galatasaray lehine çalıp Hataysporlu oyuncuya itirazlardan ötürü sarı kart gösterdi. 

Yaşanan bu anlar sosyal medyada “Arena’da tiyatro” olarak paylaşılırken “Türk futbolu kirlidir” yorumlarını beraberinde getirildi.

TRABZON MAÇINDA OYNAMAYACAKTI

Galatasaray’da pozisyon gereği kırmızı kart görmesi gereken Lyuindama’nın pozisyon sonrası yaşadığı tedirginlik dikkatlerden kaçmadı. Tüm Türkiye’nin gözü önünde skandal bir pozisyonu vermeyen Mustafa Öğretmenoğlu Lyuindama’ya kart da göstermedi. Galatasaray’ın yeni transferi kırmızı kart gösterseydi Trabzonspor maçında forma giymeyecekti. 

“YÜZDE 100 KIRMIZI KART”

İlk yarıda Luyindama’nın yaptığı hareketle ilgili olarak konuşan Hatayspor teknik direktörü İlhan Palut, “Büyük takım arabeskini yapmak istemiyorum bu pozisyonla alakalı. Hakem bakarken seyrettiğimiz zaman ve maçtan sonra seyrettiğimiz zaman Luyindama’nın yaptığı hareket bana göre kırmızı kart. Bizim oyuncunun üzerine, kaptırdığı topun telaşıyla faul yaptı. Tartışmasız şekilde yüzde 100 kırmızı kart. Başka bir açıklaması yok. Tabii hakemler kuralları bizden daha iyi biliyorlar ve bizler de kendi takımlarımız çıkarları doğrultusunda yorum yapabiliriz ama bana göre yüzde 100 kırmızı kart. Hakemin de kararına saygı duyuyoruz” dedi. 

DENİZ ÇOBAN: KIRMIZI KART ÇIKMALIYDI

Eski hakem Deniz Çoban "Maçın 35. dakikasında Luyindama’ya baskı yapan Korkishko mücadeleyi kazandı ve tam kaleciyle karşı karşıya iken; Luyindama’nın müdahalesiyle yerde kaldı. Bana göre Luyindama’nın müdahalesi faulü gerektiriyordu. Faul kararıyla birlikte, rakibinin bariz gol atma şansını önleyen Luyindama kırmızı kart da görmeliydi."