Yönetim kurulu adına yazılı bir basın açıklaması yapan Başkan Nurettin Balaban şunları kaydetti;

Sezonun  5. Haftasında Elazığspor’u 7 puan ve ligin 10 .sırasında devralıp liderlik koltuğuna oturtan  Hüsnü Özkara Adanaspor maçına çıkmadan önce görevinden alınma senaryolarının maç sonrasında hayata geçmesinden tüm futbol kamuoyu bir takım dersler çıkarmalıdır. Bu yanlış Hüsnü Özkara’ya değil tüm futbol antrenör ailesine yapılmıştır. Bu gibi konularda genellikle sabrediyor ve susuyoruz. Ancak her faturanın Teknik adamlara kesilmesi sabır sınırlarımızı zorlar hale geldi.

Bir sezonda 4-5 tane antrenör değiştiren kulüplerimiz var. Bu nasıl bir düşünce. Bu teknik adamlar bu ülkenin futbol kulüplerinde ve ay yıldızlı milli takımında futbola hizmet etmiş ender futbol adamlarıdır. Bu insanları ve onların ailelerini bu şekilde kırıp mutsuz etmeye kimsenin hakkı yoktur.

Kulüpler takımının başına teknik adam getirecekleri  zaman araştırmalarını doğru yapıp,kentin dokusuna uyum sağlayacak ,kulübün hedeflerine cevap verecek teknik adamlarla anlaşsınlar. Ülkemizde 1000 ‘e yakın teknik direktör,3000’e yakın  A lisans, 8000’e yakın B lisanslı teknik adam var.

Bir sözümüzde TFF yönetimine ; Ülkemizde bir teknik adam nasıl bir sezonda 2 den fazla takımla sözleşme yapamıyorsa, bir futbol kulübüde bir sezonda 2 den fazla teknik direktörle sözleşme yapamamalıdır. Tüm spor kamu oyuna saygı ile bildirilir. TÜFAD Trabzon Şubesi  yönetim kurulu.