İçerisinde çok sayıda balığın bulunduğu Tünel Akvaryum Projesinin açılışına Trabzon protokolü ile vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi. 

AÇILIŞTA AVCI’YA YOĞUN İLGİ

Açılışta belki de en yoğun ilgiyi Şampiyon Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı’ya oldu. Avcı, alana geldiği andan itibaren vatandaşların ve protokol üyelerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Bir çok kişi Avcı ile fotoğraf çekilmek için bir biriyle yarıştı. 

Açılışa Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Bahar Ayvazoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Devlet eski Bakanı Faruk Özak, Ulaştırma ve Altyapı eski Bakanı Cahit Turhan, Trabzon eski Milletvekili ve Belediye Başkanı Asım Aykan, Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı, Trabzonspor Yönetim kurulu üyeleri ve bir çok kurumun il müdürü ile vatandaşlar katıldı. 

Açılışta konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Şehrimize artı değer katmak için hazırladığımız ve dünyada ilk kez tünelin içinde Tünel Akvaryum’un şehrimize kazandırmanın gururuyla saygılarımla sizleri selamlıyorum. 

BÜYÜK EMEK SARF ETTİK

Trabzon’umuz tarihi güzellikleri, tarihi ve sanatıyla öne çıkıyor. Geliişen trendi turizm olan şehrimiz. Bu düşünceden hareketle önceki dönem arkadaşlarımızla oturduk konuştuk. Şehrimize böyle cazip projenin artı değer katacağı noktasında çalışma yaptık. Çok zor süreçlerden geçtik. Prosedürleri aşmak için büyük emek sarf ettik. 
Projemizi hamdolsun hayata geçiriyoruz. 
Tatlı su, tuzlu su ve okyanus canlılarını burada hem hemşerilerimiz ve turistler gelip görecek. Burada diğer akvaryumlarda olmayıp, burada olan istisnai tür var. O da bordo mavi balıklar. Gerçekten bordo / mavi balıklar. 

BORDO - MAVİ BALIKLAR

Abdullah Avcı hocamızda aramızda. 8. Şampiyonluk onla taçlandı. 
Afrika’nın, Malavi gölünden bunları getirttik. Ondan istisnai buradalar. Hepimizin güzel beğenisine sunacağız. İstanbul ve Antalya’da, Ankara’da da akvaryumlar var. Ankara’nın doğusunda sadece Trabzon’da yaptık. Oradaki fiyatlara nazaran çok uygun fiyatla açılışı gerçekleştireceğiz” dedi. 

FARKLILIK OLUŞTURACAK

Trabzon Eski Belediye Başkanı Asım Aykan ise, "Bu vadiyi böyle görmek bizim için büyük nimet. Bu vadi yapılmazsa, bu akvaryumda yapılmaz. Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte açılış yapıyoruz. Valiliğin önünde sayın Başbakanımıza bağlandık o zaman. Burada ifade ettim. Tekrar söylemek istiyorum. belediye başkanlığımız zamanında bizi ziyarete gelen bayanlar bizden fare zehri istiyorlardı. Fareler evleri basıyordu çünkü bizde onlara fare zehiri veriyorduk, onlarla kavga etsin diye.
Şimdi bu oldu Allah’a hamdolsun. Bahçecik dönüştü, Ortahisar dönüştü, Tabakhane dönüşüyor. Sayın Valimiz Alaaddin Yüksek ile burada Kanuni Vakfını kurarken Ortahisar ve Kanuni ile ilgili perspektif oluşturmuştuk. İnşallah o da olacak. Zağnos ve Tabakhane olduktan sonra sıra ona geldi, Ortahisar’ı pırıl pırıl yapmak, Endülis gibi yapmak” dedi.

LİSTEMİZE YENİ DESTİNASYON

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Çok önemli bir iş başardınız. Artık Trabzon’a gelecek yerli ve yabancı ziyaretçiler için listemize yeni destinasyon ekledik. Bu çok özel. Trabzon’a da çok yakıştı. İnşallah her geçen gün turizm şehri olma yolunda emin adımlarla giden şehrimize katkılar yapacak. Tabi bordo - mavi balıklar bu projede basına en çok yansıyan kısım olacak.” dedi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “Bugün burada Trabzon’umuzn geçmişte korkulan, ürkülen, terk edilen Zağnos Vadisi bugün bir yaşam merkezi olarak vatandaşımızın hizmetinde. Tünel Akvaryum Projesi belki bizim 61 proje içinde değildi ama onun fevkinde çok güzel proje olarak ortaya çıktı” dedi.

BİZ TURİZM ŞEHRİYİZ

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’da da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlayarak başladığı konuşmasına Şampiyona Trabzonspor’u tebrik ederek devam etti.
Balta, “Vahşi coğrafyadan bu iklimden, tünel içine akvaryum yaptı sayın başkanım. Biz turizm şehriyiz. Turizm şehrini tanıtmak lazım. Turizm şehrinde turizmi çeşitlendirmek lazım. Buraya gelen insanlar farklı yerleri görmesi lazım. Trabzonspor’un şampiyonluk kutlamalarında bütün dünyaya bizi tanıttı. İnsanlar gelecekler, Trabzon’umuzun güzelliklerin görecekler” dedi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ile eski Ulaştırma ve Altyapı eski Bakanı Cahit Turhan'da birer konuşma yaptı. 

ABDULLAH AVCI: BU ŞEHRİN YÜKSEK ENERJİSİ VAR

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı’da, “Ben burada olmaktan mutluyum. Böyle eserler kazandırmak son derece önemli. Ona katkı sağlamak için buradayız. Kim ne kazandırıyorsa onlara teşekkür ediyoruz. Bu şehrin büyük enerjisi var. Bence bu yüksek enerjiyi olumlu anlamda kullanalım” dedi.

KÖRFEZ ÜLKELERİNDEN HER GÜN UÇAKLARIN İNİP KALKTIĞI...

Törende son konuşmayı ise Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu yaptı.
Vali Ustaoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlayarak başladığı konuşmasına, “Trabzon bir tarih şehri, kültür şehri en önemlisi de son yıllarda turizm şehri haline geldi. Bu destinasyonda Trabzon turizmine çok önemli katkılar sağlayacak. Geçirdiğimiz pandemi sürecinden sonra Trabzon yükselen değeri turizmle tekrar buluşuyor. Son dönemde çok güzel rakamlar takip ediyoruz. Ülkemizin farklı yerlerinden ve körfez ülkelerinden her gün uçakların inip kalktığı günleri yaşıyoruz ve bundan sonra daha da fazlasını yaşayacağız. Burası destinasyon olarak gelip ziyaretçilerin gezip görebileceği destinasyonu Ortahisar Belediyesi faaliyete geçiriyor” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Tünel Akvaryum'un açılışı yapıldı. Açılşıın ardından heyeti Akvaryum'u gezdi.