Bu maçla birlikte Ay-yıldızlı ekibin 90 yıllık tarihinde (A) milli maç oynanan Türkiye'deki 13. şehir oldu. A Milliler, ülke sınırları içinde daha önce İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Trabzon, Antalya, Gaziantep, Denizli, Kayseri, Kocaeli ve Samsun'da karşılaşma yaptı.

KADROLAR:
Türkiye:
Onur Recep Kıvrak, Gökhan Gönül(Dk. 46 Hamit Altıntop), Bekir İrtegün, Ömer Toprak, Hasan Ali Kaldırım, Arda Turan, Mehmet Topal(Dk. 67 Emre Belözoğlu), Selçuk İnan, Sercan Saraer(Dk. 67Ahmet İlhan), Nuri Şahin(Dk. 61 Umut Bulut), Mevlüt Erdinç(Dk. 46 Burak Yılmaz)
Çek Cumhuriyeti: Lastuvka, Selassie, Kadlec, Sivok, Limbersky, Krejci(Dk. 63 Jiracek), Rosicky, Plasil, Darida, Lafata(Dk. 63. Lafata), Vydra(Dk. 63 Dockal)
KADRODA 5 ESKİ MANİSASPORLU

Profesyonel kariyerlerinin farklı dönemlerinde Manisaspor forması giyen beş futbolcu, ay-yıldızlı formayla 19 Mayıs Stadı'na çıktı. Siyah-beyazlı ekibin Süper Lig'de olduğu dönem top koşturan futbolculardan Arda ve Selçuk ilk 11'de yer alırken, ilk kez (A) Milli Takım'a çağrılan Ahmet İlhan ile Burak ve Caner de yedek soyundu.

AVCI'NIN 13'ÜNCÜ MAÇI

Milliler Teknik Direktör Abdullah Avcı yönetiminde 13. Maçına çıktı. Ay-yıldızlılar, Avcı yönetimindeki 12 maçta beş galibiyet, bir beraberlik, altı mağlubiyet elde etti.  Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, İzmir Valisi Cahit Kıraç mücadeleyi protokol tribününde izlediler.

BURAK YEDEK SELÇUK OYUNDA

2014 Dünya Kupası'na katılma şansını mucizelere bırakan ay-yıldızlılarda Danimarka'yla oynanan son özel maçın ilk 11'inden üç farklı isim Çek Cumhuriyeti karşısında şans buldu. Semih, Caner ve Galatasaray'da da son iki maçta ilk onbirdeki yerini kaybeden Burak yedek kulübesine çekilirken, gurbetçiler Sercan ve Ömer ile Abdullah Avcı'nın daha önce ilk 11'de oynatmadığı Selçuk oyuna başladı.

SİVOK İLK 11'DE

A Milli Takım'a 17'nci kez rakip olan Çek Cumhuriyeti'nde, parmağındaki kırık nedeniyle kadrodan çıkartılan kaleci Petr Cech'in yerine kaleyi Lastuvka korudu. Beşiktaşlı Tomas Sivok da ilk 11'de oynadı.

DOĞAN ANDRAÇ İÇİN SAYGI DURUŞU

Başlama düdüğü öncesi 88 yaşında vefat eden Eski Federasyon Başkanı Doğan Andaç için 1 dakikalık saygı duruşu düzenlendi.