Türkiye’de ilk deplasman taraftar grubu olma özelliği taşıyan Gurbetçi Gençler’in bir şubesini açmak isteyen ve Aydın’daki Trabzonsporluların birlikte hareket edebileceği ‘Gurbetçi Gençler Aydın’ adında Facebook sayfası kuruldu. Zekeriya Murat Erikli’nin beş ay önce kurduğu Facebook sayfası sayesinde Aydın’daki Trabzonspor’a gönül veren taraftarlar birbirleriyle buluşuyor. Bu sayfa ile bir araya gelen Aydın’daki Trabzonsporlular, geçen sezon Trabzonspor’un bir çok deplasman maçlarında bordo-mavili takımın peşinde koştu ve gidemediği maçlarda da ekran başında hep birlikte maçları seyretti. Gurbetçi Gençler Aydın, Türkiye’de 21 ilde şubesi bulunan Gurbetçi Gençler Taraftar Grubu’nun, yeni bir şubesi olmak için de yapılanma çalışmalarını sürdürüyor. Aydın’daki Trabzonsporluların birlik olmasını sağlamaya çalışan Gurbetçi Gençler Aydın’ın sayfa kurucusu Zekeriya Murat Erikli, sayfa üyeleri ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Efeler’deki Keyfiyet Mangal’da verilen yemeğe sayfa yöneticilerinden Furkan Yıldırım, Fatih Abalı ve Aydın’daki Trabzonspor taraftarları katıldı.

“HER TRABZONLU, BİR TRABZONSPORLUDUR”

‘Gurbetçi Gençler Aydın’ Facebook sayfasını nasıl kurduğunu anlatan Kurucu Erikli, “Gurbetçi Gençler’in bir parçasıyım. Elimden geldiğince ve imkanlarım elverdiğince Trabzonspor’un deplasman maçlarına gidiyorum. Deplasman maçlarına toplu bir şekilde gitmek için de Denizli ve İzmir’deki Trabzonsporlular ile iletişim kuruyordum. Araştırdım ki Aydın’da yaklaşık 20 bin Trabzonlu yaşıyor. Her Trabzonlu bir Trabzonsporludur düşüncesiyle yola çıktım ve Aydın’daki Trabzonsporluları bir araya getirmek için ‘Gurbetçi Gençler Aydın’ adında Facebook sayfası kurdum. Trabzonspor’un deplasman maçlarına gitmek veya televizyon başında maçları hep birlikte izlemek için kurduğum sayfamda her geçen gün Aydın’daki Trabzonsporlular artıyor. Sayfayı kurduğumda Aydın’da yaşayan bir Trabzonsporluyu bile tanımıyordum. Şuan 50’ye yakın görüştüğüm bir Trabzonsporlu gönüldaşlarım var” dedi.

“AYDIN OLARAK FARK YARATACAĞIZ”

Geçen sezon 25-30 kişilik bir Trabzonsporlu ile Aydın’dan bordo-mavili takımlarına destek vermek için deplasman maçlarına gittiklerini dile getiren Erikli, “Trabzonspor’un lig maçlarından Manisa’daki Akhisar Belediyespor, Antalya’daki Antalyaspor ve kupa maçlarından Denizli’deki Kızılcabölükspor maçlarında takımımızı yalnız bırakmadık. Trabzonspor’a hep destek, tam destek düşüncesiyle hiçbir hiç bir çıkar ve menfaat gözetmeksizin bu maçlara gittik. Yeni sezonda deplasman maçlarına giderken, sayımızı daha da arttıracağız. Öncelikli tercihimiz yakın deplasmanlar. Amacımız Aydın’daki Trabzonspor sevdalılarını toplayarak deplasman maçlarında ‘Gurbetçi Gençler Aydın’ adıyla fark yaratmak. Gurbetçi Gençler’in bir şubesi olmak için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm gönüldaşlarımızın bizlerle iletişim kurmasını bekliyoruz. Bizimle birlikte iftar yemeğinde olan gönüldaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

(aydınhedef)