Trabzon'da yerel yayın yapan gazetelerin şike sürecinde 'kurumlar değil, şahıslar ceza alsın' söyleminde bulunan Başbakan Erdoğan'a hitaben ortak bir dille kaleme aldıkları ve 'Adalet istiyoruz sayın başbakanım' başlığı ile bugün sür manşetlerinde yayınladıkları açık mektup büyük ilgi gördü.
Başbakan Erdoğan'ın Trabzon ve Rize ziyaretlerini yakından takip etmek için İstanbul'dan gelen yaygın medyanın muhabirleri gazetelerin bildirisine büyük ilgi gösterirken haber öncesi çektikleri anonslarda da gazeteleri ellerinden düşürmedi.
Görüntülerde gazetelerin ortak bildirisini kullanan muhabirler, yerel çapta yapılan bu organizasyonu tüm Türkiye'ye duyurdular.
Ancak, gazetelerin bu organizasyonundan Başbakan Erdoğan'ın bilgisinin olup olmadığı ise bilinmiyor. AK Parti Trabzon İl Yönetiminin bu konuda hassayit göstererek gazeteleri Başbakan'a gösterip göstermediği konusunda henüz net bir açıklama yapılmazken, Başbakan Erdoğan'ın konuşmasında 'şike konusuna' değinmemesi de Trabzon medyasının bu organizasyonundan haberi olmadığı şeklinde yorumlandı...