Spor Toto 3. Lig 1. Grup temsilcisi, bu sezon kupada çıktığı maçlarda, profesyonel liglerin 4 kategorisinden de farklı takımlara karşı galibiyetler elde etti.

İlk eleme turunda, ligde aynı grupta bulunduğu Darıca Gençlerbirliği'ni, 2. eleme turunda Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'tan Kartalspor'u, 3. eleme turunda da Spor Toto Süper Lig ekibi Kasımpaşa'yı yenen Tuzlaspor, A Grubu'ndaki mücadelede de PTT 1. Lig temsilcisi Gaziantepspor Büyükşehir Belediyespor karşısında iki galibiyet elde etti.

Ziraat Türkiye Kupası'nda grup maçlarında bir üst turu en erken garantileyen takım olan Tuzlaspor'un, grup mücadelesinde Süper Lig ekiplerinden Sivasspor ve Gaziantepspor'a karşı da galibiyetleri bulunuyor.

Tuzlaspor rakiplerinin kabusu
Tuzla Belediye Stadı'nda Spor Toto 3. Lig'de çıktığı 10 maçın 6'sını kazanıp 4 kez berabere kalan, Ziraat Türkiye Kupası'nda da 6'da 6 yapan İstanbul temsilcisi, kendi sahasında rakiplerinin korkulu rüyası oldu.

Kupada eleme turlarında sahasındaki 3 maçı da kazanan Tuzlaspor, A Grubu'ndaki mücadelesinde ise 5 maçta 4 galibiyet elde etti, bir de beraberlik yaşadı.

Sahasında yenilmez durumda
Bu sezon ligde ve kupada Tuzla Belediye Stadı'nda çıktığı 16 maçta yenilmeyen 3. Lig temsilcisi için iç saha performansı önemli bir koz. Kupa mücadelesinde sahasındaki 6 karşılaşmayı da kazanan Tuzlaspor, ligde 10 maçın 6'sından galibiyetle ayrıldı, 4 maçta da eşitliği bozamadı. Son hafta maçları öncesi 13 puana ulaşarak grup liderliğini garantileyen Tuzlaspor son 16 da karşılaşacağı takım ile iç sahada oynama avantajını yakaladı.

'Tuzlaspor'un tanıtımının artırılması açısından...'
Tuzlaspor Kulübü Başkanı ve Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı olan Ahmet Çabuk takımının bu başarısının sürpriz olmadığını ve planlı çalışarak bu günlere geldiklerini söyledi. Başkan Ahmet Çabuk "Biz bu takımı 3 yıl önce Süper Amatör Ligi'nden aldık ve ilk senemizde şampiyonluk yaşadık. Ardından bölgesel amatör lige geçtik ve orada da şampiyon olduk.

3.Lige çıktık ve burada da tabiri caiz ise Konya'da play-offlar da direkten dönerek geldik. Bu sene bizim sezon başı hedefimiz 2. Lige çıkmakdı, Ziraat Türkiye Kupası'nda buralara kadar gelmek gibi bir hedefimiz yoktu. Ama özellikle Tuzlaspor'un tanıtımının artırılması açısından çok önemli oldu bizim için bu kupa. Ben zaten oyuncu arkadaşlarıma ve teknik heyete de söyledim ilçemizi ne kadar çok tanıtırsak bizim için iyi.

Ayrıca futbolcularımızın bu başarısı sayesinde kendilerini de tüm herkese tanıtma şansları oluyor bu durumda onlar için ayrı bir motivasyon. Bence kim ne derse desin sezon başında buralara kadar geleceğimizi kime söylersek söyleyelim bize gülerlerdi. Ama biz maç maç gittik Allah'da bize bu başarıyı nasip etti ve buralara kadar geldik. " diye açıkladı.

'Yerel idareciler spora ve futbola destek çıksa...'
Tuzla ilçesinin Belediye Başkan Yardımcılığını görevini de sürdüren Ahmet Çabuk tüm il ve ilçe belediyelerinin spora destek vermesi gerektiğini belirtti. Çabuk konu ile alakalı şunları söyledi : "Bence yerel idareciler spora ve futbola ne kadar sahip çıkarsa o ilçede ki sporun başarısının artacağının en iyi örneğini biz burada Tuzla'da gösteriyoruz.

Sayın belediye başkanımız Sadi Yazıcı gerçekten bize çok destek veriyor. Şuan maçlarımızın ve antrenmanımızı yaptığımız saha bile Tuzla Belediyesinin. İlçe belediyemiz hem maddi hem de manevi olarak bize desteklerini sonsuz şekilde veriyor. Benim fikrim yerel idareciler spora kendilerine bir yük olacakmış şeklinde bakarlarsa Onlar sporda geriye giderler. Belediyeler takımlara sahip çıkıyorsa başarı geliyor. Bu yüzden yerel idarecilerin spora ve futbola yardımlarını bırakmamaları lazım" dedi.

'Trabzonspor'u burada ağırlamak onur olur'
Tuzlaspor Başkanı Ahmet Çabuk'un gönlünden geçen Tuzla'da ağırlamak istedikleri takımın ise Trabzonspor olduğunu söyledi. Çabuk "Bizim bundan sonraki rakibimiz Trabzonspor olma ihtimali var ve böyle bir durumda bizim sahamıza gelecekler.

Ben aynı zamanda Trabzonsporluyum ve Trabzonspor'u burada ağırlamak tabi ki bizim için onur olur. Ama yenerek de göndermek bizim için gurur olacak. Duygusal yönümüz ayrı ama objektif düşünürsek bizim şuan için evladımız Tuzlaspor ve onun başarısını istiyoruz. Tabii son sekiz takım arasına kalırsak 3 büyük takımımız ile de eşleşme şansı doğabilir o zamanda onları elemenin yolu ararız" diye açıkladı.

'Tuzlaspor kupayı kazanırsa futbol tarihinin...'
"Tuzlaspor'un hedefinde Ziraat Türkiye Kupası'nda final oynamak ve kupayı kazanmak var mı?" sorusuna Başkan Ahmet Çabuk "Neden olmasın. Biz buraya gelene kadar Türkiye'nin tüm profesyonel liglerinden takımları yendik beklide Türkiye'de bu durum ilk defa oldu. Böyle bir başarıya imza atmış bir takım olarak kupada final de oynayabiliriz hatta kupayı kazanabiliriz.

Her şeyin bir ilki vardır. Tuzlaspor bu kupayı alırsa tüm Türkiye sevinir ama dört büyük takımdan biri alırsa sadece o takımın taraftarı sevinir. Herkes Tuzlaspor'a sahip çıksın, dua etsin beklide bizim bu başarımız Türk futbolu içinde hayırlı olur. Tabi ki biz haddimizi biliyoruz ama Tuzlaspor kupayı kazanırsa futbol tarihinin son zamanlarda ki en büyük başarısı olur" dedi.

'Hedef gidilebilecek en son nokta'
Tuzlaspor'un bu başarısında ki en önemli isimlerden olan teknik direktör Zafer Yiğit ise bu başarının temelinde takım olmak ve çok iyi bir ortamda çalışmaktan dolayı olduğunu söyledi. Zafer Yiğit "Öncelikle şunu söylemek isterim biz çok sağlıklı, iyi bir ortamda çalışıyoruz. Oyuncu kadromuz çok iyi futbolculardan kurulu, biz de elimizden geldiğince takıma faydalı olmak için çalışıyoruz.

Takım olarak futbolcular ile ilişkilerimiz çok iyi, birbirimiz ile çok iyi anlaşıyoruz. Hem ligde, hem de kupada futbolcularım sahada kendilerini saha içinde çok iyi ifade ediyorlar bu durumların hepsi birleşince saha içinde de oyuna ve skora yansıyor" dedi. Ziraat Türkiye Kupasına başlarken bir, iki tur geçelim düşüncesi ile başlamışken bu kadar başarılı olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Zafer Yiğit kupada hedef koymadıklarını ama gidebilecek en son yere kadar gitmek istediklerini.

Son 8 takım arasına kalmanın büyük başarı olacağını söyledi. Genç teknik direktör Zafer Yiğit Süper Lig'de Kİ 4 büyük takımdan biri ile de karşılaşmak istediklerini belirtti. Zafer Yiğit "Bir takım ismi söylemem ama 4 büyük takımdan biri ile karşılaşmak isterim. Elenirsek ise de iyi bir takıma elenmek tercihim. Sonuçta bu 4 büyük takımdan biri ile karşılaşmamız halinde takımım için büyük bir tecrübe olur ve futbolcuların kendilerini gösterme şansı olur" dedi.

Tuzlaspor'un genç orta saha oyuncularından Okan Baydemir ise gelen bu başarı hakkında şunları söyledi:

"Takımın bu başarısında ki en önemli etken takım içinde ki arkadaşlık. Biz maçlara çıkmadan önce her zaman ki hedefimiz güzel futbolumuzu herkese göstermek. O güzel futbolu da oynadığımız zaman sonuçta kendiliğinden geliyor. Amacımız gittiğimiz yere kadar gidebilmek ve güzel futbol oynamak" diye belirtti.