Copa Sudamericana final maçı ilk ayağı için Bolivya'dan havalanan Chapecoense takımını ve gazetecileri taşıyan uçağın ve Kolombiya'da Medellin yakınlarında düşmesi başta futbol camiası olmak üzere tüm dünyayı yasa boğdu.

72 yolcu ve 9 mürettebatıyla havalanan uçaktan yalnız 5 kişi mucizevi şekilde kurtulurken, Chapecoense takımından 3 futbolcu Alan Ruschel, Neto ve Jackson Follman hayata tutunabildiler.

Bu kazanın ardından başta Brezilya olmak üzere dünyanın dört bir yanından Chapecoense'ye destek yağdı.

Corinthias başta olmak üzere tüm Brezilya kulüpleri Chapecoense'nin 3 yıl küme düşürülmemesini Brezilya Futbol Federasyonu'ndan talep ettiler. Ayrıca Gremio başta olmak üzere tüm Brezilya kulüpleri 1 ya da 2 oyuncusunu Chapecoense'ye bedelsiz kiralayabileceklerini bildirdiler.

Aynı zamanda Avrupa kıtasından da Brezilya kulübüne yardım mesajları geldi. Sevilla kulübü taraftarları ölen oyunculardan bir tanesinin sembolik olarak kulübe transfer edilmesi konusunda kulübe başvuru yaptılar. Fransa'dan PSG ise Chapecoense'ye 40 milyon euro bağış yapmak istediklerini FIFA'ya bildirdi.

Her geçen dakika Chapecoense'ye destek artarken, önümüzdeki günlerde bu konularda daha somut gelişmeler yaşanması bekleniyor.