61SAAT SPOR SERVİSİ - Fenerbahçe’nin UEFA tarafından Avrupa Kupalarından 2 yıl men edilmesi kararının CAS tarafından onanmasının ardından gözler Federasyona çevrildi. Aynı yargılamada Fenerbahçe’ye ceza vermeyen Federasyon’a yargılama yeniden yapılması noktasında yazı geldiği ileri sürülmüştü. 

Geçen hafta ortaya atılan iddiaları Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu yalanladı. Hacıosmanoğlu, Federasyona böyle bir yazı gelmediğini kaydetti. 
Hacıosmanoğlu, “Gitmedi ama gelecek. Yeterli mi değil mi FİFA’da gereğini yapacak. Kim ne yaptıysa cezasını görecek. Türk futbolu da rahatlayacak. İnsan olarak şapkamızı önümüze koyalım. Kendimiz için pislikleri ayıklayalım. Futbolu çıkar şebekelerinin elinden kurtaralım.

Futbol görsel şölen. Neden insanlar bir birleri ile eğlenerek maç seyretmesin.” Dedi. 
Trabzonspor’un Federasyonun işlem yapmaması halinde gerekli bütün yasal işlemlere başvuracağını da kaydeden Başkan Hacıosmanoğlu, “Elbette başvuru yapılacak. Ama CAS gerekçeli kararını açıklasın. Ama sadece o başvuru değil başka yapılacak şeyler de var. Federasyon bütün her şey ortada gereğini yapsın. Bizim "müracaat yapmayacağız" diye bir sözümüz yok. 
UEFA ne diye ceza verdi. Şike yaptı diye. Bunun karşılığı nedir onu yapacak. Şuan da 58. Maddeyi dahi uygulamıyorlar” diye konuştu. 

KAYNAK: 61SAAT.COM