Şike soruşturması nedeniyle gelecek sezon Avrupa Kupaları'na katılmama tehlikesiyle karşı karşıya olan Fenerbahçe'nin UEFA ile pazarlık yaptığı dedikoduları devam ediyor.

İşte Hürriyet Gazetesi'nde yer alan o haber;

Fenerbahçe’nin CAS davasının çekilmek üzere olduğu günler... Sarı lacivertlilerin bugün yönetim kurulunda olmayan 3 önemli yöneticisi, Başkan vekili Nihat Özdemir, Asbaşkanlar Ali Koç ve Cihan Kamer, UEFA yönetimiyle bir araya gelmek için Cenevre’ye giderler... Masaya oturulur ve diyalog başlar...
Fenerbahçeli yöneticiler:

- Biz geçtiğimiz yıl Avrupa’ya gidemedik ve 1 yıl ceza çektik zaten...
UEFA yetkilisi: Cezanızı tamamladığınız fikrine katılmıyoruz.
Yöneticiler: 1 yıl Şampiyonlar Ligi’ne gidemedik zaten bunun dışında bir cezaya razı değiliz...
UEFA yetkilisi: Sizi 2 yıl daha Avrupa’dan men etmeyi düşünüyoruz. Bu cezayı kabul etmelisiniz.
Yöneticiler: Bu söylediğiniz kabul edilemez. Şayet sizin bu önerinizi kabul edersek, şike yaptığımızı da kabul etmiş oluruz.

SONRADAN ANLAŞTILAR MI?

Bu sözler üzerine görüşme sonlandırılır ve Fenerbahçe yöneticeleri hayal kırıklığı içinde masadan kalkarlar...UEFA sarı lacivertlilere vermeyi düşündüğü 2 yıllık cezadan geri adım atmayacağını net bir biçimde iletmiştir. Ancak bu görüşmeden çok kısa bir süre sonra Fenerbahçe’nin CAS davası çekilir...
Herkesin merak ettiği konu olarak ise şu akıllara takılır. UEFA’nın “2 sene ceza vereceğiz” tehdidine sert çıkan Fenerbahçe, daha sonra CAS davasını neden çekti? Yoksa gerçekten de bazı pazarlıklar yapıldı ve verilecek ceza konusunda anlaşma sağlandı mı?

BEKLEYİP GÖRECEKSİNİZ

Fenerbahçe ile UEFA arasındaki pazarlıkların içeriğini sormak için aradığımız TFF yetkilileri yanıt vermekten kaçındılar. TFF yetkilileri, “Bu soruyu bize sormayın. bekleyip göreceksiniz” ifadeleri ile konuya ilişkin yorum yapmaktan kaçındılar.

'YAKINDA KONUŞACAĞIZ'

Fenerbahçe Kulübü, CAS’taki davasını Türkiye’nin menfaatleri uğruna çektiklerini açıkladı. Sarı lacivertliler, resmi internet sitesinden, “CAS davasını sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin menfaatleri doğrultusunda geri çektik. Kaldı ki bu durumun gerekçeleri, çok yakında tarafımızdan tüm kamuoyuna açıklanacaktır” ifadelerini kullandı.