61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzonspor Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Divan Kurulu Toplantısı'nda açıkalmalarda bulundu

UEFA, AVRUPA GELİRLERİNİ ALACAK MI?
Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu, “Sezonu biz 63 puanla 4. olarak bitirdik. Şu an itibariyle de averajla lig üçüncüsüyüz. Geldiğimiz zaman ifade ettiğimiz gibi şartlar ne olursa olsun Trabzonspor futbol takımı hiçbir zaman zirve yarışından kopmaz. O mücadeleye devam ediyoruz. UEFA ön elemelerinde oynadığımız maçların zorluk derecesi oluşan sakatlıklar ve bir takım olumsuzluklardan etkilenmemize rağmen çok kısa sürede toparlanıp yine Trabzonspor’un adına yakışır şekilde mücadele etmekteyiz. Burada bizim açımızdan bu dönemin en önemli gelişmelerinden birisi Avrupa kupalarına katılmamız oldu. Masa üzerinde çok büyük mücadele verdik. UEFA ile yapılmış olan sözleşme 10’a 100 oranda ihlal edildiği için disipline sevk edilmiş 1 yıl ceza almıştık. Ama bizim 2018 yılının başından itibaren uygulamış olduğumuz ekonomik, idari, finansal ve sportif program, 21 Ocak tarihinde UEFA Finansal Fair Play komitesine süreci anlattık. Kadro maliyetini düşürdüğümüzü söyledik. Profesyonel kadroda yer alan 17 futbolcumuzun 16sını Trabzonspor’un altyazısından geldiğini, idari disiplini bütün detaylarıyla anlattık. Disiplin kuruluna tavsiye kararı çıktı. İzlemiş oldukları program devam ettiği takdirde izleme altında Avrupa kupalarına devam etmelerinde hiçbir sakınca yoktur ancak buradan elde edilecek gelirlerin yarısına el koyulmak şartıyla. Dolayısıyla haziran ayından itibaren yolumuz açıldı. Ancak yüzde 50’lik kesinti çok ciddi bir kesinti. Bunun yüzde 25’ini kaldırarak kulübümüze gelir sağlamış olacağız” dedi.

Trabzonspor'da büyük başarı: Borç 840 milyon liraya düştü

BATMIŞ DURUMDASINIZ!
Ağaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “UEFA, CAS’a müracatımızdan memnun olmadı. Biz size Avrupa kupalarına katılma hakkı sağladık ama siz bizi şikayet ettiniz. Bunun ötesinde kamuoyunda sıkça konuşulan ama prensiplerini kurallarının yarıdan fazlasının bilinmediği bir şey. Bankalar Birliği ile yapılandırma anlaşması. 2018’in Aralık ayında Bankalar Birliği, TFF, Süper Lig kulüplerinin yöneticileri CEO’ları ile bir toplantı yapıldı. Süper Lig kulüpleri olarak 14 milyar banka borcunuz var. Fiilen batmış durumdasınız. Gidişiniz gidiş değil frene basın. Futbol ailesine olan mevcut borçlarınıza kredi tahsis edip bunu yine gelir gider dengeniz doğrultusunda yeniden yapılandırarak sürece yayacağız. 2 sene sadece ana para faiz tahsil etmeden ve size yine bu denge doğrultusunda her ay belirli bir gelirden kaynaklı parayı serbest bırakacağız. Biz zaten mayıs ayı itibariyle çok ciddi şekilde bunun altyapısını yapmıştık. Profesyonel kadro maliyeti 38 milyon Euro’dan 13 milyon Euro’ya indirdik. Borçlarımızı ödedik. Frene basın konusunda bunlar nasıl olsa bize para verecekler diyip kulübün büyüklüğüne ihtiyaçlarına bakmadan 10 milyon ile 20 milyon Euro arasında borçlanan kulüpler oldu. Biz tüm frenleri kullandık.”

100 LİRADAN 70’İ BORCA GİDER
Ağaoğlu, “Bankalar Birliği ile çok ciddi süreç yönettik. Ama maalesef bizim gelirimiz 160-170 milyon TL. Kulüp borcu da 1 milyar 200 milyon olduğu için bu yapılandırmaya girdik. Yapılandırmadan sonra elde edilecek olan 100 liradan 70’i borç ödemeye gider. geri kalan kulübe gelir. Bizde bu rakamla başladık. Bu çalışmaları çok ciddi şekilde getirdiğimiz için bu protokolü ilk imzalayan olduk. Sadece ilk imzalayan değil bugüne kadar ciddiyetle uygulayan en ufak bir şekilde sözlerin dışına taşmayan tek kulüp olarak devam ediyoruz” dedi.

KIYAMET KOPAR!
Ağaoğlu, “Eğer Ocak 2020 tarihi gelir de bir şekilde ya henüz tam olarak hazır değiliz bunu 1 sene daha erteleyelim dedikleri zaman kıyamet kopar. Başlı başına haksız rekabetin onayın adaletsizliğin ödüllendirilmesi adına gelir. Kendimi sıkacağım, limitleri aşmayacağım, mali disipline harfiyen uyacağım, bu limitlerin çok çok üzerinde transfer yapanları benimle aynı platformda mücadele ettireceksiniz. Herkes bunlara harfiyen uymak zorunda. Böyle bir süreçten geçerek bunu imzalayan ilk kulüp olarak ben karşınızdayım” şeklinde ifadeler kullandı.