61SAAT SPOR SERVİSİ

UEFA’nın Trabzonspor’u Avrupa’da kupalarından mali disipline uymadığı gerekçesi ile verdiği kararın gerekçesi dün gece kulübün faksına ve mail adresine düştü… Trabzonspor yönetimi hem mail hem de faksın başında bir nöbetçi kurum çalışanının beketti.. Gerekçeli karar geldiği gibi, istanbul’da oluşturulan Eda Lermi Zorer yönetimindeki komisyona hemen sabah erken saatlerde mail yolu ile atıldı..

TAM 18 SAYFA
UEFA’nın gerekçeli kararı tam tamamına 18 sayfa… 18 sayfadan oluşan gerekçeli kararı UEFA’nın hemen hiç vakit geçirmeden kulübe yollaması, Trabzonspor’un hukuki süreçte ile ilgili zaman kaybını da önleyecek.

10 GÜN SÜRE VAR
Trabzonspor’un CAS’a müracaatı ile ilgili elindeki süre 10 gün.. Bu 10 gün süre içinde, Trabzonspor özellikle fair play konusunda CAS’ta uzman olan avukatlarla bir komisyon kuracak… UEFA’nın gerekçeli kararı yeminli spor hukuku tercüme bürolarında çapraz tercüme ile Türkçe'ye çevrilecek.. Trabzonspor birden fazla tercüme bürosunda metni Türkçeye çevirtecek ki bir aksilik olmasın.

VE GEREKÇELİ KARAR NEREYE DAYANIYOR.
Gerekçeli kararda  Muharrem Usta’nın UEFA’ya verdiği taahhütlere uyulmadığına dair tespitler var.. Ve bu tespitlerden hareketle Trabzonspor ceza aldı.. Usta, UEFA’ya verdiği taahhütlerde yıllara sair olarak 85 Milyon açık verdi… 3 yıllık taahhütnamenin son yılında da 50 milyona yakın açık oluştu…