Güreli, Federasyonda görev aldıkları süre içinde yaptıkları çalışmalarla ilgili olarak delegelere bir sunum yaparken, bu süre içinde kendilerinden desteğini esirgemeyen herkese teşekkür etti.

Başlatılan çalışmaların kısa ve uzun vadede sonuca ulaşacak çalışmalar olduğunu ifade eden Güreli, ''Örneğin altyapıya çare bulmak için çözümler aradık. Tüm milli takımları yeniden yapılandırarak (A) Milli Futbol Takımı, teknik direktörüne bağladık. Futbolun bir bölümünü düzeltmek yerine, bir elden makro bakış açısıyla yaklaştık. Türkiye'nin futbolda geleceğini oluşturan 2028 projesi, herkesin projesi olmalıdır'' dedi.

UEFA tarafından 2013-2014 sezonundan itibaren büyük bir titizlikle uygulanacak mali kriterlerle ilgili olarak da çalışmalar yaptıklarının altını çizen Güreli, ''Bu konu bizim için öncelikli oldu. Bundan sonraki yönetimlerin de olmazsa olmazı mali konulardaki çalışmalar olacaktır diye düşünüyorum. Spor Toto Süper Lig'deki kulüplerin hemen hemen tamamı borçlu gözükmektedir. 2013-2014 sezonundan itibaren UEFA 3 temel şart getiriyor. Gelir ve gider arasındaki fark giderek azalacak, kulüplerin futbol ailesine vadesi geçmiş borcu olmayacak ve yöneticilerden borç alınmayacaktır. Federasyon bünyesinde gider bütçesinde yapılan çalışmalarla artışa izin vermedik. Kurumsallaşmaya büyük önem gösterdik. 6 ay önce yapılan yeniden yapılandırma çalışmasında önemli yol kat ettik. Federasyon çalışanları için rol sorumluluk ve performans bilgilerini standart hale getirmek için çalışmalar yaptık. TFF tarihinin en kapsamlı yeniden yapılandırma çalışmasını yaptık ve FIFA tarafından tüm Avrupa ülkelerine örnek gösterildik'' diye konuştu.

Bu sezon uygulanmaya başlanan play-off sistemiyle ilgili olarak da görüşlerini açıklayan Hüsnü Güreli, konuşmasını şöyle tamamladı:

''İçinde bulunduğumuz olağanüstü şartların sonucu olan play-off sistemiyle heyecanın son haftaya kadar taşınması amaçlandı. Yıllık 14 milyon lira kaynak ayırarak 2. ve 3. ligdeki 91 kulübün sezon boyunca deplasmanlardaki yol ve konaklama masraflarını karşılamayı sürdürdük. 100 bine yakın kadın ve 12 yaş altındaki çocuğumuz maçları doldurarak renkli görüntüler oluşturdu. Futbolun güzelliklerini öne çıkaranları ödüllendirmeye karar verdik ve bu konuya önemli bir bütçe ayırdık. Centilmen Lig projesiyle toplam 8 milyon 750 bin lirayı dürüstlüğe ve sportmenliğe dağıtmaya karar verdik. Futbolda şiddet olgusunu hayatımızdan çıkaran bir diğer uygulama da elektronik bilet olacaktır. Bu projeye ciddi mesai harcandı. Projenin 2013-2014 sezonuna yetiştirilmesi için yeni yönetimin de çalışmayı sürdürmesi gerektiğine inanıyoruz. Ülkemiz, 3 önemli uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapacak. 34 yıl aradan sonra UEFA Kongresi'ne, 19 Yaş Altı Avrupa Kadınlar Şampiyonası'na ve FIFA'nın en önemli 2. organizasyonu olan 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacağız.

Son olarak bizden desteklerini esirgemeyen Spor Toto Teşkilatı'na, yayıncı kuruluşa ve ana sponsorlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum.'