UEFA’nın Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligi’ne çağırması ile ilgili aldığı karar Fener medyası tarafından kesin kararmış gibi lanse edilmeye başlandı. Oysa durum hiç te öyle değil. UEFA’nın iki maddelik apaçık her şeyi açıklayan değerlendirmesini yeniden birlikte okuyalım..

1- UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi ,Disiplin Müfettişi ve Fenerbahçe SK'nın kendisine ilave dosyalar sunabilmesinin uygunluğuna;

2- Katılıma uygunluk konusunda son kararın UEFA disiplin kurulunda olduğu kaydıyla, Şu an itibari ile Fenerbahçe SK'nın UEFA Karşılaşmalarına katılabilmesine karar verilmiştir.


2. maddedende anlaşılacağa üzere Fenerbahçe’ye yapılan çağrının aslında rutin bir uygulamadan öteye gitmediğinin bir ispatı. 2. Maddede yer alan “UEFA Disiplin kurulu kararına gönderme yapılması Fenerlilerin hevesini kursağında bırakacak UEFA’nın en etik cevabı olarak gündeme oturdu.

İstanbul yerel medyasının sanki bayram yapmışçasına Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ne dahil edildiğini ilan eden haberlerde ne yazık ki 2. Maddenin açılımı ile ilgili hiçbir detaylı bilgi verilmiyor.

PANİK YOK…

Bilindiği gibi Trabzonspor, UEFA liginde oynarken Bilbao maçından 1 gün önce UEFA’nın kararı ile Şampiyonlar Ligi’ne davet edilmişti. Şimdi de aynı şey Fenerbahçe ile yakından ilgili. Şampiyonlar Ligi’ne davet edildi denilen Fenerbahçe, 2. Maddede ifade edilen disiplin kurulu kararı ile rahatlıkla Şampiyonlar Ligi’nden diskalifiye edilebilir.

GEÇMİŞİ HATIRLAYALIM
Hatırlanacağı gibi Federasyon eski Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, geçen sezon Avrupa Kupasına gidecek takımlar için “Herkes kendini biliyor. Temiz olduğuna inanan, UEFA müsabakalarına katılmak konusunda insiyatifini kullansın” demişti. Şimdi de Federasyon, aynı şeyi seslendirebilir.


İSTENBUL YEREL MEDYALARI HABERİ BÖYLE DUYURDU... TIKLAYIN...