UEFA'nın, finansal yükümlülüklerine uymadığı gerekçesiyle Trabzonspor'un Avrupa'dan bir yıl men edilmesine karar verdiği duyuruldu.

UEFA'nın açıklaması: "Trabzonspor, 2016'da yaptığı finansal anlaşmaya (FFP) uymadığı ortaya çıktığı için önümüzdeki Avrupa bileti alacağı önümüzdeki 2 sezonun 1'inden men edilmiştir."

Trabzonspor, resmi sitesinden konuyla ilgili açıklama yaparak, şu ifadeleri kullandı: “UEFA bugün verdiği kararla birlikte daha önce kendileriyle imzalamış olduğumuz uzlaşma anlaşmasına kulübümüzün uymadığı sonucuna varmıştır.

Karara saygılı olmakla birlikte, kulüp avukatlarımızla yapmış olduğumuz değerlendirmede söz konusu karara katılmadığımızı özellikle vurgulamak isteriz.

UEFA’nın kararına karşı 10 gün içerisinde İsviçre’deki Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) itiraz edeceğimizi kamuoyuna duyururuz.

Saygılarımızla.”

Trabzonspor, bir açıklama daha yaparak, "Başkanımız Ahmet Ağaoğlu, UEFA’nın vermiş olduğu kararla ilgili olarak yarın saat 11.00’de bir açıklama yapacaktır. Başkanımızın açıklamaları resmi hesaplarımız üzerinden canlı olarak yayınlanacaktır." dedi.

Bordo-Mavililer, men kararıyla ilgili açıklamasını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na da bildirdi.