61SAAT HABER SERVİSİ - MACARİSTAN - TAYFUN ÇÖPÇÜ- Trabzonspor, yeni sezon hazırlıklarına Macaristan’da devam ederken ilk hazırlık karşılaşmasını da dün Avusturya’nın4. Lig takımlarından SV Gerasdorf Stammersdorf’u 6-1’lik skorla mağlup etmeyi başardı. 

Bu karşılaşmada 2 gol birden atarak yıldızlaşan Uğur Demirok, bugün basın mensuplarının karşısına çıkarak soruları yanıtladı.

LİGE EN İYİ ŞEKİLDE GİRMEK İSTİYORUZ
Lige en iyi şekilde başlamak istediklerini kaydeden Uğur, bunun için Macaristan'da oynayacakları hazırlık karşılaşmalarını da kazanmak istediklerini kaydetti. Uğur, "İkinci etap Macaristan’da. Burada daha çok yoğun maç temposu ile oynayacağız. Dün ilk karşılaşmamızı oynadık. Galibiyetle başladık. Bunu sürdürmek istiyoruz. Hazırlık karşılaşmaları da olsa kazanmayı alışkanlık haline getirmemiz lazım. 4 maç var. 4 maçı atlayıp en iyi şekilde atlatıp lige iyi şekilde girmek istiyoruz.

BU SENE FARKLI BİR SEZON OLACAK
Bu sene daha farklı bir sezon olacak. Daha sahiplenme duygusu ile ve takımımız şuanda genç. Biz şuan da abi statüsünde bulunuyoruz. Takımı daha çok sahip çıkarak genç arkadaşlarımızla birlikte sezona iyi şekilde başlamak istiyoruz. Bir ayrılık süreci oldu Tekrar geldim. Biz her zaman Trabzonspor için buradayız. Elimizden geleni sahada vereceğiz" dedi. 

OLUMLU TEPKİLER ALDIM
Osmanlıspor'da kiralık olarak forma giydiği dönemde Trabzonspor'a karşı yapılan haksızlıklara karşı, bordo-mavili futbocluların yaptığı protesto gösterisine destek veren Uğur, o anları ise şu şekilde anlattı: "Olumlu tepkiler aldım. Ben içimden geçeni yaptım. Ben zaten Trabzonspor oyuncusuydum. Gittiğim takımda da söylüyordum. Benim kalbim her zaman Trabzonspor)dan yanaydı. Orada içimden gelen hareketi yaptım. Trabzonspor futbolcusunun yapması gerekeni yaptım. Kendi adıma hiç bir şeyden pişmanlık duymuyorum. Bir daha olsa bir daha yaparım" 

HER MEVKİDE SAVAŞ OLACAK
Trabzonspor'da yeni tranfserlerle her mevkide savaş olacağına dikkati çeken Uğur, "Her mevkide forma için savaşma olacak. Transferler oluyor, mücadele olacak. Elimizden gelenin en iyisini verip hocamızın takdirini bekleyeceğiz. Oynayan oymayan mutlu olmak zorunda. Başarı için. Tecrübeli arkadaşımız da geldi. Durica. Mustafa’da var, ben varım Akbaş var. Güzel mücadele olacak. En iyi şekilde lige girmek istiyoruz.

ERSUN YANAL İLE FARKLI BİR TRABZONSPOR OLACAK
Ersun Yanal ile Trabzonspor çok farklı olacak. Hocamızın bizden istediği agresif futbol. Bunu sahaya en iyi şekilde yansıtacağız. Bu sene izleyenlere, mücadele eden bir Trabzonspor göstereceğiz

LİGE KADAR EN İYİSİNİ YAPACAĞIZ
Hocamızın isteği doğrultusunda yapmak zorundayız. Lige kadar en iyisini yapıp ligde devam ettirmek istiyoruz. Agresif, mücadeleci olmak için ben ve takım arkadaşlarım en iyi şekilde yapmak istiyor" dedi. 

BENDE MİLLİ TAKIMDA OLMAK İSTERDİM
Uğur, Euro 2016 döneminde Milli Takımda yaşanan stoper sıkıntısı ve ardından devşirme stoperlerin milli takıma dahil edileceği şeklinde ortaya atılan iddialar sonrasında ne hissettiği sorulduğunda ise, "Ben de orada olmak isterdim. Orada ki hocalarımızın görüşlerini saygı duyuyorum. Öyle takdir buyurdular. Biz milli formayı yakalamak için elimizden gelen mücadeleye ortaya koymamız lazım. Oralara gitmek için sahada en iyisini yapmak zorundayız. Tekrar milli formayı giymek istiyorum" diye konuştu. 

GEÇEN YIL Kİ UĞUR FARKLI, BU YIL Kİ FARKLI
Uğur, sözlerini şu şekilde bitirdi: "Geçen yıl ki Uğur ile bu yıl ki Uğur çok farklı. Trabzonspor’a alışmış bir Uğur var. Geçen senekinden çok farklı bir takım olacak. Hocamızın çalışmaları doğrultusunda. Sahada çok isteyen ve çok savaşan bir Trabzonspor olacak. Bunun için çalışmaları yapıyoruz. Sabır bekliyoruz. Sabır olmazsa, bir anda olmuyor. Bazı şeylerin yavaş yavaş oturup yavaş yavaş olması gerekiyor. Taraftarımızın desteğini sonuna kadar hissetmek istiyoruz. Yeni stat yeni başlangıçlar getirir. Yeni stadımızdan rakiplerimizi oradan kolay kolay çıkarmak istemiyoruz.

GENÇLER ENERJİMİZE ENERJİ KATIYOR
Enerjimizi enerji katılıyor. Çok iyi genç arkadaşlarımız var. Hem oyuncu hem de kişilik olarak. Bunu geçen sene son maçlarda gösteren oldu. Bu sene gösteren olacak. Çok iyi bir uyum yakaladık. Aramıza katılacak yine arkadaşlar var. Onları da aramıza alarak güzel bir uyum sağlamak istiyoruz. Yetenekli arkadaşlarımız vra. Ersun hocamla birlikte onların şanslı olduğunu düşünüyorum. Çalışabilecekleri yaşta en iyi hocalardan biriyle çalışıyorlar. Kuvvetli olan işi götürür diye düşünüyorum.

FİKSTÜR AVANTAJ GÖRÜNÜYOR
Fikstür şuanda olumlu gözüküyor. Sahaya çıkmadan maç oynanmadan maç kazanılmıyor. Bunun birç ok örnekleri var. Bizim için sahada kim olur olmaz fark etmiyor. Trabzonspor çok büyük camia. Olumlu gözüküyor ama sahaya çıkmadan kazanılmıyor. Kasımpaşa ile oynayacağız. Daha öncede yaptık. Yenmek için sahaya çıkacağız.

TRABZONSPOR’UN ZAMANA İHTİYACI VAR
Zamana ihtiyacımız var. Trabzonspor, camiası yüksek hedefler yüksek koşullarda ilerliyor. Bizim de hedeflerimiz var. Ama bunu zamana yayıp önce takım olgusu.. Yeni bir stat yeni oluşum. Her ne kadar biz eski olsak da yeni bir oluşum ve yeni sistemle geliyoruz. Biraz zamanla birlikte hedeflerimiz doğrultusunda en iyisini yapmaya çalışacağız.

AVRUPA KUPALARINA KATILMAMAK AVANTAJ OLABİLİR
Avrupa kupalarında yer almamız avantaj teşkil eder. Şuan da lige konsantre olacağız. Bu bir avantaj sağlar. Mantalite açısından. Tek bir hedefte ilerlememiz avantaj sağlayacaktır. Ama hedeflerimiz hep yukarısı olacak" 






İ