Galatatasaray - Trabzonspor maçı sonrası  Uğur Demirok’un açıklamaları gündemdeki yerini aldı.

Galatasaray altyapısında yetişen ve sarı kırmızılı kulüp kadrosunda uzun yıllar bulunan futbolcunun açıklamaları sarı kırmızılı camiada tepki çekti. Akhisar Belediyespor’da oynadığı dönemde ise Uğur Demirok, Galatasaray’ın kapısından döndü. 2011 yılında Galatasay’dan ayrılan ve bonservisi ile Akhisar’a transfer olan futbolcu beklenen patlamayı burada yaptı.

Ardından birçok büyük kulüp futbolcuyu transfer etmek için girişimleri başladı. Uğur ile ilk temas kuran ve prensipte anlaşan Trabzonspor oldu. Bu gelişmenin ardından Galatasaray yönetimi de hareket geçti. Dönemin yöneticisi Abdürrahim Albayrak, devreye girse de sonuç değişmedi. Uğur, Akhisar’daki teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu’nun Galatasaray’ın başında olmasına rağmen teklifi "Trabzonspor’a söz verdim" diyerek geri çevirdi. Bu gelişmenin ortaya çıkması ile futbolcunun Trabzonspor’daki yeri o günden bu yana çok farklı oldu.

HAMZA HAMZAOĞLU ŞAHİDİ OLMUŞTU

Hatta bu gelişmeler yaşanırken futbolcunun düğününe yönetici Abdürrahim Albayrak katılmıştı. Teknik direktör Hamzaoğlu da nikah şahidi olmuştu. Sarı kırmızılı kulübün ısrarına rağmen Uğur, Trabzon’a verdiği sözden geri dönmedi.

ŞOTA GÖNDERDİ AMA SABRETTİ

Ersun Yanal döneminde takıma dahil olan futbolcu, Şota’nın takımın başına geçmesiyle kadro dışı kaldı. Kiralık olarak Osmanlıspor’un yolunu tutan futbolcu, Ersun Yanal’ın takımın başına gelişiyle birlikte takıma döndü ve en önemli isimlerden biri haline geldi.

UĞUR DEMİROK NE DEMİŞTİ?

"Bugün çok iyi mücaele ettik. Belki kendi sahamızda fazla gömülü kaldık ve iyi savunma yaptık, iyi mücadele ettik. Ayrıca şunu söylemek istiyorum, maçtan önce Galatasaray taraftarları Trabzonspor kümeye diye bağırdı. Trabzonspor tarihini açıp okusunlar. Bugün büyüklüğümüzü gösterdik. Bu galibiyeti Galatasaray ve Trabzonspor taraftarlarına armağan ediyorum." (Futbolarena)