61SAAT HABER SERVİSİ - Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde oynanan karşılaşmada Trabzonspor 2-1'lik skorla kazandı. Fenerbahçe henüz ilk dakikada Max Kruse'nin golüyle öne geçerken 15. dakikada Alexander Sörloth bu gole yanıt verdi. Bordo mavililerde Filip Novak 32. dakikada takımını öne geçirdi. Sörloth ligdeki gol sayısını 16'ya çıkardı.

Maçın ardından konuşan Trabzonspor’un yıldızı Sörloth,  ilk yenilen golden sonra, “1 - 0 geri düşsekte çok iyi mücadele ettik. Bende onlara yardımcı olmak içni var gücümle çalıştım. Bugün çok kritik galibiyet aldık. Takım bütünleşti, taraftar bütünleşti. Galibiyet geldi mutluyuz
Maçın başında gol yemek planlarımızda yoktu. Kendimize güveniyorduk, inanıyorduk. İlk yarı öne de geçtik. Sörloth’un kafası direkten döndü. Sturridge’nin ofsayt pozisyonu vardı. Onları da tebrik etmek lazım. Onlarda gol atabilirdi. Bugün buradan galip geldiğimiz için mutluyuz. 
Taraftar 12. adam oldu gerçekten. Onların her şeyini verdiğini gördük. Takımımızla taraftarımızla bütünleştik. 
Şampiyonluk bu maçlardan geçiyor.

Rakiplerimizden puan almamız gerekiyor. Bugün kazanmak çok önemliydi. Galip geldiğimiz için mutluyuz. 
Hüseyin hoca burada yaklaşık 1,5 yıldır Ünal hocanın yardımcılığını yapıyordu. Ünal hocadan Allah razı olsun bizde emeği çoktur. Hüseyin hocanın taktik bilgisi çok iyi. Bireysel olarak bize duygularını çok iyi anlatıyor. Onla çalışmaktan mutluyum. Takım üzerinde etkisini görüyorsunuz. Çok mutluyum, Hüseyin hoca gibi karakterli bir hocayla çalıştığım için. 
Euro 2020 çok önemli bir mücadele, turnuva. Orada olmak istiyorum. Ona yönelik çalışmalar yapıyorum. Oraya bin kere çağrılsam, bin kere gitmek isterim. Oynayıp oynamamak önemli değil ama ben kendimi çalıştırıyorum.

Şenol hocamız görev verirse orada hazır olmak istiyorum. 
Sörloth, çok yetenekli hem de çok iyi bir insan. Zaten lig başından beri yaptığı katkı ortada. Bugün çok muazzam oynadı. Bir gol attı, bir pozisyonu direkten döndü. Çok iyi futbolcu, çok iyi insan. İnşallah bize katkı vermeye devam eder. Benim kendi performansımı değerlendirmek yakışmaz. Bugün herkes savaştı. Bireysel spor yapmıyoruz sonuçta, takım oyunu. Bizde galip geldiğimiz için çok mutluyuz” dedi. 
Uğurcan, kupa maçıyla ilgili olarak ise, “Erzurumspor ile oynanacak kupa maçıyla ilgili olarak ise, kupa da bizim hedeflerimizin bir tanesi. Çok geniş kadromuz olmasa da şu an yaptığımız takviyelerle daha güçlü olup oynayan oyuncularımızın dinlenmesi için bizim için önemliydi. İlk yarı 25 maç oynamışım. Kadromuzun geniş olmaması bizi Avrupa’da eletti. Allah’a şükür kupada devam ediyoruz. Erzurum maçına en iyi şekilde hazırlanıp turu geçmek istiyoruz” dedi.