Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen "Uluslararası Öğrenciler Dünya Kupası" yarışmasının Trabzon elemeleri başladı. Karadeniz Teknik Üniversitesinde (KTÜ) beş takımın katıldığı elemelerde birinci olan takım Ankara’da düzenlenecek olan kupa karşılaşmalarında Trabzon’u temsil edecek.

“Halı sahanın dünya kupası” olarak tabir edilen "Uluslararası Öğrenciler Dünya Kupası"nın Trabzon ayağı KTÜ’de coşkulu bir biçimde başladı. Türkmenistan, Kırgızistan, Afganistan ve Endonezya’dan öğrencilerin oluşturduğu beş ayrı takım Trabzon’daki yarışmalara katıldı. Açılış karşılaşması, KTÜ Kanunî Yerleşkesi’ndeki spor sahasında yapıldı. Açılış karşılaşmasına KTÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Halil İbrahim Okumuş, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Asiye Mevhibe Coşar, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çoğ, TÖMER Müdürü Savaşkan Cem Bahadır ve TÖMER Müdür Yardımcısı Yusuf Günaydın katıldı.

TRABZON GEÇEN YIL DÜNYA İKİNCİSİ OLMUŞTU

TÖMER Müdür Yardımcısı Günaydın, geçen yıl 205 takımın katıldığı Ankara’da düzenlenen dünya kupasında Trabzon’u temsil eden takımın dünya ikincisi olarak önemli bir başarıya imza attığını söyledi. Bu yıl da birinci olmayı hedeflediklerini ifade eden Günaydın şunları söyledi: “Güçlü bir takımla Ankara’da birinci olmak istiyoruz. Geçen yıl ikincilik ödülümüzü Sayın Cumhurbaşkanı’nın elinden almıştık. Bu sene ödül töreni yine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak. Geçen yılki etkinlik birçok televizyon kanalı tarafından canlı yayımlandı. Ankara’daki karşılaşmalara Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli yerlerinden önemli spor adamları katıldı. Çeşitli ülkelerin büyükelçileri katıldı. Bu anlamda Türkiye’nin de büyük bir tanıtımı yapıldı. Böylece hem eğitim yönüyle hem de spor etkinlikleriyle Türkiye’nin öncü bir devlet olduğunu dünyaya göstermiş oluyoruz.”