3 Temmuz 2011 tarihinde başlayan şike süreci kritik bir döneme girdi. Şike davasının bugünki duruşmasında ise ilginç anlar yaşanıyor. Şike sürecinde gözaltına alınan ve ardından tutuklu kaldıktan sonra serbes bırakılan futbolcular Fenerbahçe lehine şike yapmadıklarını ispatlamak için Trabzonspor’un adını kullanıyor.

Futbolcular sanki ağız birliği etmişçesine mahkemede “Trabzonspor’un şampiyon olmasını istiyordum” şeklinde söylemlerde bulunmaları dikkatlerden kaçmadı.

Tek savunmaları bu olan futbolcular tapelerde ki söylemleri hatırlatılınca ya komik cevaplar veriyor ya da susmayı tercih ediyor.

Ancak yarın ki Ulusal basının manşetlerine şimdiden hazır olun. Hemen hepsi İbrahim Akın ile Ümit Karan’ın “Trabzonspor’un şampiyon olmasını isterdim” şeklindeki söylemleri ön plana çıkaracak. Bu noktada Akın ile Karan’ın Trabzonspor lehine şike yaptıkları gibi bir izlenim havası yansıtılacak ve herkes bu duruma inandırılmaya çalışılacak.

Yani bu söylemlerle bir noktada hedef saptırılması yapılacak.

İBRAHİM AKIN: TRABZON’UN ŞAMPİYON OLMASINI İSTERDİM

İbrahim Akın'ın ifadesi bitti, sırada menajer Mithat Halis'e geldi.

İbrahim Akın: Hoca ile görüşmem cahilceydi. Hoca ile aslında kumar parasını konuşacaktım. Maç öncesi Tayfur Havutçu ve başka bir yöneticiyle görüşmedim.

İbrahim Akın: Ben Trabzonluyum, Trabzon'un şampiyon olmasını isterdim Trabzon'daki dayım bile beni tehdit ediyordu.

İbrahim Akın: Menajerim 'hem
Fenerbahçe hem de Beşiktaş maçında fazla sıkma' dedi. Çünkü ikisinden de transfer teklifleri vardı.

İbrahim Akın: At yarışı ve kumar oynarım, oradan kazanılan parayı değer verdiğim hocaya sormaya utandım böyle bir şey uydurdum.

İbrahim Akın: Savcı Berk'e çok büyük bedduam var. Allah çok büyük, inşallah ondan çıkarır yaşadıklarımı.

İbrahim Akın: Bana savcılıkta hep önyargılı davranıldı. Savcı bana 'İstediğim ifadeleri vermezsen hapse girersin, pencereden ailene bak öyle karar ver' dedi.


ÜMİT KARAN: BEN TRAZONSPOR’UN ŞAMPİYON OLMASINI İSTEDİM

Ümit Karan: Ben Galatasaraylıyım. 2006 yılında Şekip bey bana çok yüksek para teklif etmişti. Sorun kendisine. Galatasaraylı olduğum için kabul etmedim. Ben Galatasaraylıyım. Fenerbahçe şampiyon olsun istemem.

Ümit Karan: İçimden gelmedi pası vermek. Sezer,
Trabzonspor maçında sağdan kaçıyordu. Kaleci ile karşı karşıya kalacaktı. Pası vermek istemedim. Belki de Trabzon'a gol atmak istemedim. İçimden gelmedi pası vermek. Fenerbahçe’nin şampiyon olmasını istemiyordum.
Avukat: Eskişehirspor -
Trabzonspor maçında Sezer, kaleci ile karsı karsıyayken pası neden vermedin?

Ümit Karan: Eskişehirspor -
Trabzonspor maçında burnu kırılan Tolga'ya "5 dakika kaldı idare et. Oyuncu değişiklik hakkınız yok" dedim. Şike yapsam bunu der miyim?