61SAAT HABER SERVİSİ - Burada sert ifadelerle bordo-mavililerin hakkının yendiğine dikkat çeken Kaya, “Trabzonspor’umuzun, Başakşehir ve Galatasaray ile yaptığı maçlarda maç sonucunu doğrudan etkileyen fahiş hakem hatalarına ve büyük haksızlıklara tanık olduk. Bu hakem hatalarıyla Trabzonspor’umuzun umutları gurur duyduğumuz genç fidanların emekleri göz göre göre çalınmıştır. Şunu herkes bilmeli ki Trabzonluların ekmeği yenir ama hakkı asla yenemez” dedi. 
Türk Futbolunda Anadolu Devrimini Trabzonspor’un gerçekleştirdiğini ifade eden Kaya, çalınan şampiyonluğa da vurgu yaparak, “Futbolumuzda Anadolu devrimini gerçekleştiren Trabzonspor alt yapıdan yetiştirdiği genç oyuncularıyla onurlu bir mücadele vererek adım adım zafere koştuğu bir dönemde tıpkı Şampiyonluğunun çalındığı 2010 – 11  sezonunda ki gibi yine büyük haksızlıklarla karşı karşıya. 
Artık sabır taşımız çatlamıştır. Süper Ligimiz bu adaletsiz hakemlerle ve bu anlayışla yönetilemez. MHK’de ki kavgalarınıza Trabzonspor’umuzu alet etmenize sessiz kalmayacağız” diye konuştu. 
Kaya, soyla medyadan paylaştığı mesajında ise “Trabzonluların ekmeği yenir, hakkı asla yenemez! TFF Başkanı ve MHK Başkanı derhal istifa etmelidir. Vahim kararlarıyla Türk futbolunu katleden bu kadroların mimarı olan ve bunları orada tutan siyasi iktidar da elini Türk futbolundan çekmelidir...” ifadelerini kullandı.