61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor bu akşam Türkiye Kupasında, Ümraniyespor ile Yarı Final Mücadelesine çıktı.  0 – 0 biten ilk maçın rövanşında bordo-mavililer Nwakaeme’nin golüyle 1 – 0 öne geçmesine rağmen 2. Yarıda yediği 3 golle kupaya veda etti. 
Bordo-mavililerde Yusuf sakatlanarak oyundan çıktıktan sonra goller peşi sıra gelirken, maç 2 - 1 devam ederken Trabzonspor Nwakaeme, Ekuban ve Batuhan  ile bulduğu pozisyonları değerlendiremedi. 
Trabzonspor maç esnasında sayısız pozisyonu bu şekilde gole çeviremeyince kupaya veda eden ilk takım oldu. 

TRABZONSPOR'DA İLK MAÇA GÖRE İSE 5 OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ OLDUĞU GÖRÜLDÜ. 
Trabzonspor’da ilk maçta kalede görev alan 17 yaşındaki kaleci Arda, İbanez ve  Batuhan bugün oynanan karşılaşmada yedek kulübesinde yer alırken Abdülkadir Ömür ve Amiri ise sakatlıklarından dolayı kadroya alınmadı. 
İlk maçta 11’de forma giymeyen Rodallega, Novak, Sosa ve Uğurcan ve Abdülkadir Parmak ise bugün ki karşılaşmada 11’de sahaya çıktı. 
Trabzonspor’un hocası Ünal Karaman, böylelikle Göztepe’yi 3 – 1 yenen karşılaşmanın 11’ini de bozmamış oldu... 

YUSUF YAZICI SAKATLANDI... 
Trabzonspor'u maç esnasında etkileyen en önemli olay ise Yusuf Yazıcı'nın oyundan çıkması oldu. Yusuf, ikinci yarının hemen başında bir anda kendini yere bıraktı. Kas ağrısı nedeniyle kendini  yere bırakan oyuncu karşılaşmaya devam edemeyince yerini Batuhan'a bırakmak zorunda kaldı. Yusuf, ardından ayağı sarılarak yedek kulübesinde maçı takip etti. 

TRABZONSPOR'UN PENALTISI İPTAL, ÜMRANİ'YİNİN VAR'DA GELDİ..
69 dakikada ise Trabzonspor penaltı kazandı. Abdülkadir, ceza sahasına girerken yerde kaldı. Hakem ilk etapta penaltı kararı verdi. Ancak sonrasında VAR'da yapılan incelemenin ardından penaltı kararı iptal edildi. Ümraniyespor ise 2. golü VAR kararı ile buldu. 64. dakikada, Trabzonspor ceza sahasında Hosseini'nin eline çarpan top VAR kararında yapılan inceleme sonrasında penaltı kararı verildi. Uğurcan penaltı de ters köşeye yatırılarak Ümraniyespor 2 - 1 öne geçti. 

96' Ümraniyespor 3. golü buldu... 

95' Maçta şuanda gerginlik hakim.. Hosseini, yerde kaldı ve tedravisinin ardından devam ediyor... 

90' Hakem 9 dakika uzatma verdi. 

88' Ümraniyesporlu oyuncu sakatlık yaşıyor. Bu nedenle maç durdu. 

73' Hakem VAR'da yaptığı incelemenin ardından penaltı kararını iptal etti. 

72' Hakem VAR kontrolüne gidiyor. 

69' Hakem Trabzonspor lehine  Penaltı kararı verdi... 

68' Ümraniye'de Muhammet sarı kart gördü. 

66' GOL... Ümraniye 2 - 1 öne geçti.. 

64' Şuanda Trabzonspor ceza sahasında ki bir pozisyon için VAR incelemesi yapılıyor.. Ve hakem VAR'a kontrolü için gidiyor... Penaltı kararı çıktı. 

63' Trabzonspor'un Yıldız oyuncusu Yusuf Yazıcı, sakatlığı nedeniyle ayağı sarılı bir şekilde yedek kulübesinde yer alıyor... 

62' Trabzonspor paslarla sağ taraftan geldi. Sosa içeri ortaladı, Rodallega boş pozisyonda topu dışarı attı. 

61' Trabzonspor'da yorgunluk belirtileri başladı... 

54' Ümraniyspor beraberlik golünü buldu. 

52' Maçı izleyen biletli seyirci sayısının 4 bin 600 olduğu ifade edildi. 

51' Trabzonspor'da Ekuban, uzaktan çok sert vurdu. Ümraniye kalecisi Burak topu çok rahat aldı. 

47'  YUSUF YAZICI, SAKATLANIP ÇIKTI... Trabzonspor'da Yusuf Yazıcı, kendini yere bıraktı... Ağrıları olduğu ifade ediliyor.. Yusuf, şimdiyürüyerek daşıra çıktı. Yerine ise Batuhan oyuna girdi. 

İkini yarı başladı... 

İlk yarı Trabzonspor'un 1 - 0 üstünlüğü ile sona erdi. 

45' Hakem 2 dakika uzatma verdi. 

42' Trabzospor atağında Nwakaeme, ceza sahasına girdi. Boşta Yusuf'u gördü, Yusuf plase vurunda Burak, ayaklarında topu çıkardı. 

38' VAR'dan penaltı kararı çıkmadı ve maç devam ediyor... 

38' Ümraniyesporlu oyuncular penaltı bekliyor...  VAR incelemesi yapıldı... 

35' Trabzonspor'da Uğurcan uzun bir degajla Ekuban'ı gördü. Ekuban, rakibini geçip Yusuf'u gördü. Yusuf'ta, Nwakaeme'yi gördü. Nwakaeme ceza sahasının dışındauzaktan vurdu ve golünü attı. 

35' GOOOOLL NWAKAEME... 

25' Trabzonspor atağında Kamil Ahmet, sağdan ortaladı, Rodallega, rovöşata denedi ama top yandan dışarı çıktı. 

24' Trabzonspor'da hızlı gelişen atakta, Yusuf, atılan pasla sağ çaprazdan ceza sahasına girmeye çalıştı. Solda Nwakaeme'yi gördü. Nwakaeme, kalecinin önde olduğunu görünce rakiplerinin üstünden aşırtma vuruş denedi çok az farkla top dışarı çıktı. 

19' Trabzonpor iyi pas yaparak Ümraniyespor ceza sahasına girdi. Rodallega çaprazdan vurdu top yan ağlarda kaldı. 

16' Bu dakikaya kadar baskı yapan taraf Trabzonspor, Ümraniyespor ise kontra ataklarla bordo-mavililerin yarı sahasında etkili olmaya çalışıyor. 

11' Trabzonspor atağında Sosa içeri ortaladı, Novak indirdi Yusuf vurabilse Trabzonspor'un golü bulması içten bile değil. Ancak Yusuf bu pozisyonda ıska geçti... 

10' Trabzonspor atağında Nwakaeme, içeri ortaladı, defans kornere gönderdi. Korneri Sosa kullandı, defans uzaklaştırdı. 

4 Trabzonspor'da kazanılan korneri defans uzaklaştırırken ceza sahasının dışından Yusuf çok sertv urdu top üstten daşırı çıktı. 

3' Trabzonspor'da Yusuf, ceza sahasının uzak bölgesinde kendisine yapılan faulu kullandı. Direkt kaleye vurdu ancak büyük farkla dışarı çıktı. 

1' Maç başladı.. 

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Ümraniyespor ile Akyazı’da 0-0 berabere kalan Trabzonspor, bugün saat 20.00’de rövanş için sahada olacak. Başakşehir Fatih Terim Stadı’ndaki karşılaşmada, teknik direktör Ünal Karaman’ın ligde kazanan 11’le maça başlaması bekleniyor. Ligde zirve yarışının çok uzağında kalan Trabzonspor, öze dönüş politikası izlediği sezonda taraftarına Türkiye Kupası’nı armağan etmek istiyor. 8 senelik kupa hasretine nokta koymayı hedefleyen Bordo- Mavililer’de Onazi, Pereira, Abdülkadir Ömür ve Ibanez sakatlıkları nedeniyle bugün yoklar.

Nasıl tur atlar?

0-0’ın rövanşında her türlü galibiyet Trabzonspor’u yarı finale taşıyacak. Aynı zamanda gollü beraberlikler de Bordo-Mavililer’e yarıyor. 0-0’lık skorda ise maç uzayacak. A Spor’dan yayınlanacak mücadeleyi Alper Ulusoy yönetecek.

Trabzonspor'un ilk 11'i: Uğurcan, Kamil, Hüseyin, Hosseini, Novak, Sosa, Abdülkadir Parmak, Ekuban, Yusuf, Nwakaeme, Rodallega

Ümraniyespor'un 11'i : Burak, Alaaddin, Merthan, Appindangoye, Muhammed, Serkan, Recep, Leandrinho, Emircan, Yasir, Atabey.